Όχι, αν τολμάτε βάλτε το θέμα έκθεσης: “Η τιμωρία ενός κλέφτη!”

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αν τολμάτε βάλτε το θέμα έκθεσης! «Η τιμωρία ενός κλέφτη!»

Αν είστε ακόμα πιο τολμηροί «διορθώστε» και τα γραπτά! Διαβάστε την επιχειρηματολογία! «Αν σας έκλεβαν την περιουσία, θα το κερνούσατε και καφεδάκι;» «αν  έβλεπες ένα πρεζόνι στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου, τι θα του έκανες;» Κι εκεί αρχίζουν τα «δύσκολα»∙  ειδικά όταν ο κλέφτης είναι «πρεζόνι» και «αδερφή» μαζί! Εκεί γίνονται ευκολότερες οι φονικές κλοτσιές του εγκλωβισμένου κλέφτη!

Η επιχειρηματολογία «πλούσια», άλλωστε πουθενά στον κόσμο και σε καμιά φάση της ιστορικής πορείας του ανθρώπου δεν ήταν δεδομένη η αξία της ανθρώπινης ζωής∙  ειδικά της «αδερφής» και του «πρεζονιού». Κάποιος με πιο προχωρημένη επιχειρηματολογία και πάντα με ψεύτικο προφίλ στα μέσα δικτύωσης θα αρχίσει τους συμψηφισμούς. Όπως γιατί κύριε «προοδευτικέ» δεν αντιδράς όταν Πακιστανός σκότωσε νεαρό στο κέντρο της πόλης;  Άντε βγάλε άκρη τώρα!

Ευτυχώς δηλαδή που ο νεκρός ληστής, εκτός από «αδερφή» και «πρεζόνι» δεν ήταν και  αλλοδαπός, διότι οι φονικές κλοτσιές δε θα είχαν σταματήσει ούτε μετά τη νεκροψία.  Δύσκολα θέματα θα πείτε∙  όχι για θέμα «έκθεσης», αλλά ούτε να τα συζητάς με τον καλύτερο σου φίλο. Η  ζωή! Τι είναι η ζωή; Πόσες και πόσες χάνονται κάθε μέρα, άδοξα κάποιες και στο πεδίο της δόξας κάποιες άλλες; Αν πέσεις στην ώρα του «χρέους» και του καθήκοντος ναι, σε σκεπάζουμε με τη σημαία και πας στον άλλο κόσμο «ένδοξος»! αν πέσεις άδοξα, όπως ο ληστής της Ομόνοιας , τότε μεταβαίνεις κλοτσηδόν στον Άλλον Κόσμο∙  εκτός των άλλων και για λόγους διδακτικούς, καθότι άλλο να χαθεί ένας άνθρωπος της «προσφοράς» κι άλλο να πάει στο πυρ το εξώτερον ένα «παράσιτο»!

Βλέπετε εμπλουτίζω την «επιχειρηματολογία» μου από τα σχόλια των «πνευματικών» ανθρώπων του διαδικτύου!

Γι’ αυτό όλοι εσείς φροντίστε τους δικούς σας, του γύρω σας, κάντε καλές παρέες, δίνετε το καλό παράδειγμα! Άλλο πράγμα ο «ένδοξος» κι άλλο ο «άδοξος» θάνατος.  Στον πρώτο όλοι θα τιμήσουν το νεκρό, στον άλλο όλοι θα γίνουμε … Κρέοντες!!!

Όχι, αν τολμάτε, βάλτε το θέμα έκθεσης…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί