Με τον Αλ. Χαρίτση η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση για συνάντηση με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας. Παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πουλάκης καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε εκτενής παρουσίαση από τους Συντονιστές των ειδικών θεμάτων που αντιμετωπίζει κάθε μία από τις επτά Αποκεντρωμένες, όσον αφορά στη διεκπεραίωση των κρατικών υποθέσεων της γεωγραφικής της επικράτειας.

Κατά κύριο λόγο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ειδικότερα θέματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας τους, με επίσπευση των διαδικασιών στελέχωσης των υπηρεσιών τους, και στόχο την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν από κοινού, ενέργειες οι οποίες ταχύτατα θα δρομολογηθούν από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να προχωρήσει η άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων και να τεθούν σε ισχύ οι νέοι Οργανισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότητας της δομής τους. Επιπλέον, αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της ένταξής τους ως φορείς υποδοχής στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Περαιτέρω, διευκρινίστηκαν ζητήματα σχετικά με την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων προσωπικού, με προκήρυξη των Αποκεντρωμένων, η οποία διαδικασία για την περίπτωση της Κρήτης, έχει ξεκινήσει από το 2016.

Ιδιαίτερης σημασίας κρίθηκε από τον Υπουργό, και συζητήθηκε για άμεσες ενέργειες, το ζήτημα που αφορά στην ενίσχυση της ταμειακής δυνατότητας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθώς επίσης και η δημιουργία υπηρεσιακής μονάδας στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών κος Χαρίτσης, τονίζοντας τη βούλησή του να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους τομείς αρμοδιότητας που τους έχουν απονεμηθεί, αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης συγκρότησης και λειτουργίας του προβλεπόμενου Συντονιστικού Συμβουλίου των Αποκεντρωμένων, υπό την Προεδρία του.

Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη είχε στο τέλος της σύσκεψης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χαρίτση, για ειδικότερα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών στην Κρήτη.

 

Την Τετάρτη 26/9, η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατόπιν πρόσκλησής του προς τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων συνεργασίας για την ενίσχυση του θεσμού, ενώ την ίδια ημέρα οι Συντονιστές είναι προσκεκλημένοι σε συνάντηση, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.  Ιερώνυμο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί