Η έμμεση απάντηση του υπουργού Παιδείας στην περίεργη στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε από το απόγευμα της Κυριακής ενημερωθεί για την περίεργη στάση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα, ο οποίος, παρά την πρωθυπουργική εντολή για κάλυψη της φιλοξενίας και όλων των αναγκών των φοιτητών της καμένης φοιτητικής εστίας από την Πολιτεία, έστειλε το ίδιο εκείνο βράδυ τους φοιτητές να κοιμηθούν σε σκηνές στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.

Είχε πλήρη ενημέρωση και από τις αναρτήσεις του Candiadoc.

Γνώριζε επίσης ότι ο επιχειρηματίας Στέλιος Τσαγκαράκης είχε προσφέρει από το απόγευμα της Κυριακής το ξενοδοχείο του για τη δωρεάν, τα δυο πρώτα βράδια, διαμονή των φοιτητών και ο πρύτανης αγνόησε την προσφορά, λέγοντας πως δεν μπορεί να βρεθεί ξενοδοχείο!

Δείτε:

Ο υπουργός Παιδείας ζητάει να μείνουν σε ξενοδοχείο οι άστεγοι φοιτητές και ο πρύτανης τούς στέλνει σε… σκηνές!

Πού μεταφέρονται οι φοιτητές που διέμεναν στη φοιτητική εστία στο Ηράκλειο

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Από τα μυστικά δείπνα του Κυριάκου μέχρι το “οχι” στον Γαβρόγλου για τους φοιτητές! (φωτο)

Γι αυτό ήρθε στο Ηράκλειο για να δώσει λύσεις αλλά και προφανώς να μην αφήσει αναπάντητη την περίεργο (τουλάχιστον) στάση του πρύτανη. Και στις δηλώσεις του για την ανακοίνωση των μέτρων, αλλά νωρίτερα στις συναντήσεις το έκανε σαφές”.

Τόσο η οργάνωση των έκτακτων μέτρων για την αποκατάσταση των καταστροφών όσο και η έκτακτη οικονομική βοήθεια προς τους φοιτητές που διέμεναν στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου της Κρήτης, είναι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται με αποκλειστική ευθύνη και συντονισμό της Πολιτείας”, είπε χαρακτηριστικά, ξεκινώντας τις δηλώσεις του. “Είναι χρέος της Πολιτείας και σε αυτό το χρέος ανταποκρινόμαστε άμεσα”, πρόσθεσε, ακυρώνοντας την προσπάθεια κάποιων να εμφανιστούν οι φοιτητές ότι διαμένουν σε σκηνές, μπροστά σε μια “ανάλγητη” πολιτεία!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί