Δήμος Ηρακλείου: Τρεις παραιτήσεις για τους χειρισμούς στο Πολιτιστικό Κέντρο

Από 3 παραιτήσεις σημαδεύτηκε η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις 3 από τα 7 μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, τόσο εξαιτίας χειρισμών της ΔΕΠΤΑΗ, που είναι ο φορέας του έργου, όσο και της απαξιωτικής αναφοράς δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι κατηγόρησαν την επιτροπή ότι δεν ασχοληθεί με το έργο και δεν έχει “πατήσει το πόδι της στο πολιτιστικό”!

Ανάμεσα σε εκείνους μάλιστα που παραιτήθηκαν, είναι η Χαρά Τριαματάκη, που συμμετείχε στην επιτροπή ως εκπρόσωπος της παράταξης του δημάρχου, ενώ ακόμα παραιτήθηκαν, ο Ζαχαρίας Ασσαριωτάκης, από τους Ενεργούς Πολίτες του Ηλία Λυγερού, και ο Κώστας Ξυλούρης, από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ.

Η επιτροπή, σε κάθε περίπτωση, διαφωνεί με τη ΔΕΠΤΑΗ ότι θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις αποσπασματικές ή και έξω από το νόμο, στο πλαίσιο της εργολαβίας για τη δεύτερη φάση. Κι αυτό γιατί συχνά βρίσκεται μπροστά σε εισηγήσεις της δημοτικής αρχής για τροποποιήσεις, που είναι χρονοβόρες ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα τώρα να δοθούν εγκρίσεις, όπως πχ από την Πυροσβεστική. Μάλιστα έχει προτείνει να συγκεντρωθούν όλες οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αποφασιστούν συνολικά, κι όχι αποσπασματικά, ούτε να προχωρούν εργασίες χωρίς άδειες.

Αυτή η διαφωνία, αλλά κυρίως η απαξίωση στα μέλη της επιτροπής, οδήγησε στις 3 παραιτήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί