Δήμος Ηρακλείου: Οι αποκαλύψεις του Candiadoc για τη συνεργασία με έναν φασίστα δήμαρχο και ο εξωραϊσμός του από τη δημοτική αρχή (βίντεο)

Η αποκάλυψη του Candiadoc ότι ο δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει τη συνεργασία του με τον δήμο της Βενετίας, δήμαρχος της οποίας είναι ένας άνθρωπος που έχει φασιστικές απόψεις, καθώς έχει δηλώσει ότι διέταξε να πυροβολείται όποιος μέσα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φωνάξει “ο θεός είναι μεγάλος”, έγινε χθες βράδυ θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Το θέμα έθεσαν, με αφορμή την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, τόσο ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, όσο και ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών”, Ηλίας Λυγερός.

Δείτε: Η επίσημη συνεργασία του δημάρχου Ηρακλείου με έναν φασίστα, που έδωσε εντολή να πυροβολούνται μουσουλμάνοι!

Μάλιστα ο κ. Λυγερός έθεσε και άλλα ζητήματα, όπως ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος απαγόρευσε πριν 3 χρόνια να κυκλοφορούν στην πόλη 49 τίτλοι βιβλίων, καθώς και το ότι ο δήμος της Βενετίας είναι στα δικαστήρια με τους Έλληνες δημάρχους, μέσω της ΚΕΔΕ, από την οποία ζητάει επιστροφή χρημάτων λόγω μιας συνεργασίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Η ΚΕΔΕ μάλιστα έχει κερδίσει μέχρι τώρα όλα τα δικαστήρια που έχει κάνει στην Ιταλία ο δήμαρχος της Βενετίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σημείωσε πως ο δήμος Ηρακλείου έχει διακριτή παρουσία στα θέματα της διαχείρισης του προσφυγικού και προφανώς δε συμμερίζεται τις απόψεις του δημάρχου της Βενετίας, ούτε σημαίνει ότι ο δήμος Ηρακλείου συμφωνεί μαζί του προχωρώντας τη συνεργασία.

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντρέα Γκαραντσίνι, που προετοίμασε και την επίσκεψη του δημάρχου Ηρακλείου στη Βενετία, στην ουσία προσπάθησε να εξωραΐσει την εικόνα του δημάρχου της Βενετίας, λέγοντας ότι μίλησε για τρομοκράτες κι όχι για μουσουλμάνους οι οποίοι θα πυροβολούνται, γεγονός βέβαια που δεν προκύπτει από τις δηλώσεις του δημάρχου της ιταλικής πόλης. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι το είπε κάποια στιγμή σε ένα δημοσιογράφο, χωρίς να δοθεί συνέχεια, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελόνη.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι μίλησε για όποιον φωνάξει ο “ο θεός είναι μεγάλος” κι όχι για κάποιον που θα κρατάει όπλα και θα είναι τρομοκράτης, ενώ η αναφορά του έχει γίνει τουλάχιστο δύο φορές, με διαφορά ενός χρόνου (άρα δεν ήταν μια δήλωση της στιγμής, μετά από τρομοκρατικό χτύπημα), όπως προκύπτει και από την ίδια τη δήλωσή του που αναδημοσίευσε το Candiadoc:

“Αν κάποιος φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”  και τρέχει μέσα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε. Πριν από έναν χρόνο, είπα μετά από τέσσερα βήματα. Τώρα, μετά από τρία”, είχε πει τον Αύγουστο του 2017.

“Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε σ’ αυτόν πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά”, ανέφερε.

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, από το σημείο 4 ώρες 12 λεπτά μέχρι 4 ώρες και 33 λεπτά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί