Super League: Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός – Ισοπαλία θρίλερ στο Αγρίνιο

Με τέρμα του Χασάν στο 91’ ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-0 από την Ν. Σμύρνη. Κακή η διαιτησία. Δεν μέτρησε γκολ του Πανιώνιου στο 63′. Διαμαρτύρονται για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπουχαλάκη οι ερυθρόλευκοι

Η πρώτη… έξοδος του Ολυμπιακού από το Καραϊσκάκη στο εφετινό πρωτάθλημα στέφθηκε με επιτυχία, η οποία όμως ήρθε αρκετά δύσκολα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη με κεφαλιά του Χασάν στις καθυστερήσεις (90+1) και παρέμειναν στη κορυφή με τη τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα ματς.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες ίδρωσαν αρκετά απέναντι στους κυανέρυθρους. Οι παίκτες του Ανιγκό ήταν αρκετά καλοί, έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και στο 63ο λεπτό θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί εάν ο επόπτης Σπυρόπουλος είχε δει ότι ο Μασούρας καλύπτεται πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για πέναλτι στη φάση του 55ου λεπτού με το παρατεταμένο τράβηγμα του Παπαγεωργίου στον Μπουχαλάκη.

Το παιχνίδι

Η διάθεση του Ολυμπιακού να σκοράρει ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα… Όπως και εκείνη του Πανιωνίου να κλείσει τους χώρους και τους διαδρόμους προς την εστία του. Οι ερυθρόλευκοι, αρχικά εκμεταλλεύθηκαν τον Φετφατζίδη και δημιουργούσαν απειλές από τη δεξιά πλευρά με τον Παπαγεωργίου να δυσκολεύεται να σταματήσει τον άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν κατάφερε όμως να κάνει την… καλή τελική και να αγχώσει τον Μανοϊλοβιτς.

Η άνοδος του Τσιμίκα έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να αναπτυχθούν και από την αριστερή πλευρά. Ευκαιρίες έγιναν, σε μια από αυτές στο 9ο λεπτό ο Φορτούνης που είχε αλλάξει θέση έκανε το γύρισμα και ζήτησε χέρι και πέναλτι. Στο 20ο λεπτό ο Φετφατζίδη είχε καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι το σουτ του δεν είχε στόχο.

Στο διάστημα αυτό ο Ανιγκό παρακολουθούσε την ευκολία που είχαν οι ερυθρόλευκοι να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα της ομάδας του. Έτσι συνεχώς, τροποποιώντας τα πλάνα του, με ειδικές εντολές σε παίκτες (όπως στον Παπαγεωργίου) κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ματς. Στο 20ο λεπτό δίνει εντολή στον Μασούρα να γίνει η σκιά του Καμαρά, με στόχο να δυσκολέψει την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού και κατ’ επέκταση και την κυκλοφορία της μπάλας.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα. Οι παίκτες του Πανιώνιου κατάφεραν να κλέβουν την μπάλα και να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Γιαννιώτη. Το κατάφεραν με τον Ντουρμισάι και με τον Μασούρα στην καλύτερη τους στιγμή με ένα σουτ στο 22ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 29ο λεπτό με την καλύτερη του στιγμή στο ματς με τον Γκερέρο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνάει λίγο πλάγια από το δοκάρι.

inner

Όμοια και ο Πανιώνιος στο 38ο λεπτό είχε αρκετά καλή στιγμή. Μασούρας, Ντουρμισάι άλλαξαν όμορφα την μπάλα αλλά ο Γιαννιώτης με την εξαιρετική παρέμβαση του Μπουχαλάκη βγήκε έγκαιρα από την εστία του και μπλοκαρε πριν ο Κόρμπος βρεθεί σε εξαιρετική θέση για γκολ.

Αντίθετα με την αρχή του αγώνα, τα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λέπτου πέρασαν με τον Πανιώνιο να είναι ανώτερος του Ολυμπιακού. Η άνοδος του Κεϊτά και όλης της μεσαίας γραμμής των κυανέρυθρων βοήθησαν στη δημιουργία απειλών προς την εστία του Γιαννιώτη.

Κάπως έτσι και στο 49ο λεπτό ήρθε η καλύτερη στιγμή για τον Πανιώνιο και γενικότερα στον αγώνα. Ο Μασούρας γύρισε στον Κόρμπο μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εκείνος έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννιώτης εξαιρετικά έδιωξε τη μπάλα και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το γκολ που θα δεχόταν.

Στο 55ο λεπτό ο Μπουχαλάκης βρέθηκε στο έδαφος μετά από παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλα τους από Παπαγεωργίου σε εκτέλεση κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για αυτό, αλλά ο διαιτητής δεν είδε το τράβηγμα του παίκτη των γηπεδούχων που θα μπορούσε να έχει αποφέρει ένα πέναλτι.

Αν και οι ερυθρόλευκοι βελτιώθηκαν ο Πανιώνιος εξακολούθησε να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Στο 63ο λεπτό οι Ντουρμισάι και Μασούρας βρήκαν το ρήγμα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μασούρας στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής κακώς δεν κατοχύρωσε το τέρμα. Και εκείνος και ο επόπτης (Σπυρόπουλος) ήταν εκτός θέσης και δεν διαπίστωσαν ότι ο παίκτης του Πανιωνίου καλυπτόταν.

inner

Η είσοδος του Χασάν στο 74ο λεπτό ανέβασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Την ίδια στιγμή όμως φαινόταν αμυντικά να έχει κενά. Ο Σπιριντόνοβιτς είχε δύο καλά σουτ προς την εστία του Γιαννιώτη.

Η ανοδική πορεία των ερυθρολεύκων προς τη λήξη του αγώνα ήταν συνεχής. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν για το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χασάν να σκοράρει με κεφαλιά.

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς (62’ Κότνικ), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83’ Οικονομίδης), Τσιλούλης (81’ Μανθάτης), Ντουρμισάϊ, Σπιριντόνοβιτς.

Στον πάγκο: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μανθάτης, Πίρις, Σοφιάν, Οικονομίδης.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74’ Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (58’ Νάτχο), Ποντένσε (81’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο.

Στον πάγκο
: Χουτεσιώτης, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Χασάν, Κούτρης, Μιράντα.

 

 

Ματσάρα στο Αγρίνιο! Τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Λαμία, παίρνοντας το 2-2 κόντρα στον Παναιτωλικό και αφού σκόραρε (με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει) στο… 99′ της αναμέτρησης.

 

Ματσάρα και πρώτος βαθμός για τη Λαμία στη φετινή Super League!

Η Λαμία πάλεψε όσο δεν… πήγαινε το ματς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και τελικά με γκολ (που δεν έπρεπε να μετρήσει) του Αντέτζο στο 99′ πήρε τον βαθμό (2-2), που βάσει της εικόνας του παιχνιδιού τον άξιζε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με πονέμορφο γκολ του Μάζουρεκ (27′), ωστόσο η Λαμία που είχε χάσει πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο βρήκε την ισοφάριση στο 74′ με σκόρερ τον Επστάιν. Ωστόσο, η αναμέτρηση δεν είχε τελειώσει.

Στο 88′ ο Μανά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά στο 94′ ο Μιχάι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του και σωστά δόθηκε το πέναλτι. Ο Μαστούρ ανέλαβε την ευθύνη, νικήθηκε από τον εξαιρετικό Κυριακίδη, όμως ο Αντέτζο που είχε μπει νωρίτερα στην περιοχή διαμόρφωσε με πλασέ το 2-2.

Το ματς

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο του Αγρινίου το πρώτο εικοσάλεπτο και αυτή ήταν η Λαμία και όχι ο γηπεδούχος Παναιτωλικός. Η ομάδα του Μάκη Χάβου (που βρέθηκε για δεύτερο ματς στον πάγκο των Φθιωτών) έκανε ακριβώς αυτό που είχε σχεδιάσει στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιαζόταν ως ένα σύνολο που ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη.

Μόλις στο 3’ ο Κυριακίδης έπιασε… δουλειά αποκρούοντας μία τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, ενώ στο 16’ ο Επστάιν που έκλεψε από τον Άργκους στο χώρο της μεσαίας γραμμής έφτασε ανενόχλητος στην αντίπαλη περιοχή, αλλά με τα πόδια ο Κυριακίδης απομάκρυνε. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού (όπως και στο ματς με την Ξάνθη) ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στη φάση του 21’, όταν αυτή τη φορά είπε «όχι» και πάλι στον Μπερτόλιο σε τετ-α-τετ, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μπαράλες.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο 27’. Από μία κακή εκτελεσμένη στατική φάση, τόσο ο Καραμάνος, όσο και ο Μπαράλες είχαν επίσης κακή αμυντική αντίδραση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Μάζουρεκ που με υπέροχο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, με την οποία θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, ο Ντίας στο 55’ έκανε την κάθετη για τον Μοράρ, με τον Ρουμάνο να κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Σαράνοφ και το ματς παρέμενε ορθάνοιχτο σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Έτσι κι έγινε…

Αυτή τη φορά η Λαμία ήταν πολύ πιο… οικονομική, κυρίως χάρη στην ποιότητα του Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός με μία κάθετη που λίγοι παίκτες μπορούν να πραγματοποιήσουν στη Super League, βρήκε τον Επστάιν στην πλάτη του Μαρινάκη και ο Γερμανός αφού πέρασε και τον Κυριακίδη έκανε το 1-1.

Όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί, αντιθέτως όμως, όλο το… ματς εξελίχθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο 88′ ο Βασιλαντωνόπουλος κράτησε την μπάλα στην περιοχή της ομάδας του, ο Καμαρά του την έκλεψε και έκανε το πλασέ με τον Σαράνοφ να αποκρούει και τον Μανά να παίρνει το… ριμπάουντ για το 2-1, με τον Παναιτωλικό να δείχνει έτοιμος για το δεύτερο τρίποντο στην έδρα του.

Τελικά, όμως, η… επτάψυχη Λαμία στο 95′ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Μιχάι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαστούρ που νικήθηκε από τον εξαιρετικό και σήμερα Κυριακίδη, αλλά ο Αντέτζο που μπήκε πρόωρα στην περιοχή (άρα δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί η φάση) έκανε το σουτ, διαμορφώνοντας το 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναιτωλικός: Κυριακίδης – Μαρινάκης, Μιχαϊ, Άργκους (87’ Λουσέρο), Τσοκάνης – Έρικσον, Μάρκος Πάουλο (80’ Καμαρά) – Ντίας, Μάζουρεκ, Ουίλιαν (70’ Μανά) – Μοράρ

Πάγκος: Γιαννακόπουλος, Χαντάκιας, Ρότσα, Λιάβας

Λαμία: Σαράνοφ – Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον – Μπλάζιτς, Σκόνδρας – Καραμάνος (60’ Μαστούρ), Μπερτόλιο (78’ Καραγκούνης), Έπσταϊν (85’ Πλιάτσικας) – Μπαράλες

Πάγκος: Μελίσσας, Καρυπίδης, Τσούκαλος, Ασίγκμπα

sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί