Μπιλ Γκέιτς: Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή

Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να προσαρμοστούν στις ξηρασίες και τις άλλες μεταβολές που προκαλούνται από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.

Η δεύτερη ετήσια έκθεση απολογισμού του έργου του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάπτυξη του νεανικού πληθυσμού στην υποσαχάρια Αφρική. Ένα μεγάλο μέρος αυτού συνδέεται με τη γεωργία, εξ ου και η εστίαση στην κλιματική αλλαγή και στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους αγρότες με τεχνικές καλλιέργειας και με νέους σπόρους. Σπόρους που αντιμετωπίζουν καλύτερα την ξηρασία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καλύτερα τις πλημμύρες, οι οποίοι είναι βασικά πιο παραγωγικοί. Μερικοί από αυτούς τους νέους σπόρους θα χρησιμοποιήσουν προηγμένη επιστήμη που οι άνθρωποι αποκαλούν γενετικά τροποποιημένη, ώστε να υπερδιπλασιάσουν την παραγωγικότητα, να αντιμετωπίσουν την ξηρασία, και να αποφύγουν την πείνα», σχολιάζει στην έκθεση ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft.

Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και άλλοι οργανισμοί αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο αντικείμενο μελέτης και συζήτησης, αν και η πλειοψηφία των επιστημόνων τούς χαρακτηρίζουν ως ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο γραφείο του ιδρύματος στο Σηάτλ των ΗΠΑ, η Λώρα Μπερξ, αναπληρώτρια διευθύντρια στρατηγικής για το γεωργικό έργο του ιδρύματος, δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης όταν συναντά αγρότες από την Αφρική. Ωστόσο, χρησιμοποιούν διαφορετικές λέξεις για να περιγράψουν τις κλιματικές επιπτώσεις, επικεντρωνόμενοι λόγου χάριν στο νερό ή την ξηρασία.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί