Κατάθεση «κλειδί» για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (Βίντεο)

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μάλιστα ήταν παρέα με τον Ζακ Κωστόπουλο τη στιγμή της επίθεσης, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει καταθέσει στην ασφάλεια για τα όσα διαδραματίστηκαν στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, οι δύο τους ήταν για καφέ και ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει, αλλά να προφυλαχτεί καθώς στην καφετέρια που βρίσκεται στον πεζόδρομο ξέσπασε έντονος καβγάς μεταξύ τρίτων ατόμων χωρίς εκείνος να εμπλακεί. Κατόπιν ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο, πανικοβλήθηκε και δεν κατάλαβε για ποιο λόγο άρχισε να δέχεται επίθεση.

Το σενάριο αυτό που μένει να αποδειχτεί αποκάλυψε πρώτος με ανάρτησή του στο facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος γράφοντας: «όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί «ο επίδοξος ληστής» για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά (sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete»

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν με παρέα στην αρχή του πεζοδρόμου λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα.

Στο μεταξύ, εκτός από τα δυο ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχουν πολλά ακόμη από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, τα οποία θα εξετάσει η αστυνομία. Μάλιστα, το υλικό θα ζητήσει και η οικογένεια του θύματος που θα έχει πλέον επίσημη νομική εκπροσώπηση στην υπόθεση.

Η αστυνομία περιμένει εντός της ημέρας και το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του 33χρονου που μπήκε την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια. Για αύριο Τρίτη έχει οριστεί η απολογία του κοσμηματοπώλη. Παράλληλα εξετάζεται ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο και φέρεται να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, για να διαπιστωθεί αν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του.

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται σε βίντεο να κλοτσάει τον Κωστόπουλο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα. Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς ήταν δικαιολογημένες καθώς στα βίντεο καταγράφεται ένα χτύπημα στην πλάτη του 33χρονου και στη συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί