Για την άμεση προσφορά των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, αμέσως μετά τη φωτιά

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΒΡΥΣΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η έκφραση αλληλεγγύης των μαχόμενων υγειονομικών και των δύο δημόσιων νοσοκομείων του Ηρακλείου επιβεβαιώθηκε και σήμερα. Η παρουσία τους ήταν συγκινητική. Στο άκουσμα της πυρκαγιάς, με συναίσθηση του κίνδυνου που υπήρχε για επέκταση, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους για τη συνέχιση της εφημερίας (με διπλοβάρδιες, περικοπές ρεπό, ακυρώσεις κανονικών αδειών). Αξίζει σε όλους τους ένα μεγάλο μπράβο.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στηρίζεται στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία όλων των εργαζομένων.
Το σημερινό συμβάν αποδεικνύει ότι η τιτάνια μάχη που δίνουν κάθε μέρα οι μαχόμενοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και συνολικά σε όλους τους χώρους υγείας δεν περιορίζεται στα στενά όρια μιας βάρδιας. Πρέπει το κράτος να διασφαλίζει σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.
Άμεσα απαιτείται:
• να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου και γενικότερα της περιοχής να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά
• να εκτιμηθεί τυχόν περιβαλλοντική ζημιά από την πυρκαγιά
• να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα της σίτισης και της στέγασης των φοιτητών
• να αποκατασταθεί η λειτουργία του πανεπιστημίου και των υπόλοιπων υπηρεσιών που υπέστησαν ζημιές (διοικητικές του Βενιζελείου, τμημάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας)
Καθώς υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες για τους πυρόπληκτους φοιτητές, καλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τέτοια είδη στο χώρο του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί