Δήμος Ηρακλείου: Σήμερα η συζήτηση για τη συνεργασία με τον φασίστα δήμαρχο, που διέταξε να πυροβολούνται οι μουσουλμάνοι!

Στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται σήμερα το θέμα της συνεργασίας του δήμου Ηρακλείου με τον δήμο της Βενετίας, ο δήμαρχος της οποίας έχει δηλώσει ότι η εντολή του στην αστυνομία είναι να πυροβολούνται οι μουσουλμάνοι της πόλης!

Όπως έχει γράψει το Candiadoc, η δημοτική αρχή της Βενετίας, και προσωπικά ο δήμαρχός της, Λουίτζι Μπρουνιάρο, είναι εκφρασμένος ρατσιστής και ακροδεξιός (ευγενικός χαρακτηρισμός…)

Πριν από ένα χρόνο, σε συνέδριο στη Βόρεια Ιταλία, είχε ανακοινώσει πως έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς της πόλης να πυροβολούν όποιον στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φωνάξει «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), θεωρώντας τρομοκράτες του μουσουλμάνους!

“Αν κάποιος φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”  και τρέχει μέσα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε. Πριν από έναν χρόνο, είπα μετά από τέσσερα βήματα. Τώρα, μετά από τρία”, είχε πει τον Αύγουστο του 2017.

“Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε σ’ αυτόν πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά”, ανέφερε.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό, αλλά το πιο χαρακτηριστικό της δράσης του δημάρχου της Βενετίας. Μάλιστα αυτή η προκλητική δήλωση είχε κάνει μάλιστα τον γύρο του κόσμου, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από άλλους δημάρχους της Βενετίας.

Όπως σημειώναμε σε σχόλιό μας, εντάξει, ας πούμε ότι όταν ο κ. Λαμπρινός επισκέφτηκε τη Βενετία πριν από 2 χρόνια, δεν γνώριζε τί ήταν ο δήμαρχος της πόλης. Δεν έμαθε όμως στη συνέχεια και συνεχίζει τη διαδικασία ώστε να υπάρξει επίσημη συνεργασία με έναν δήμο ο επικεφαλής του οποίου είναι εκφρασμένος ακροδεξιός και ρατσιστής;

 

Δείτε επίσης

Η επίσημη συνεργασία του δημάρχου Ηρακλείου με έναν φασίστα, που έδωσε εντολή να πυροβολούνται μουσουλμάνοι!

Δείτε αναλυτικά την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης

  1. Παράταση της με αριθμ. πρωτ. 110.783/2017 σύμβασης με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.
  2. Εξειδίκευση πιστώσεων για τον Κ.Α. 10-8261.001 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές».
  3. Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια κρέατος, τροφίμων και ειδών παντοπωλείου.
  4. Έγκριση των πρωτοκόλλων παραλαβής του αντικειμένου της εργασίας για την αμοιβή για εργασίες απομαγνητοφώνησης κ.λ.π. των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Διακανονισμός οφειλών δημοτών.
  6. Έγκριση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» και έγκριση χρηματοδότησης.
  7. Έγκριση 1ου  Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα Εργασιών  και  έγκριση σύναψης της 1ης Συμπληρωματικής  Σύμβασης εργασιών (1η ΣΣΕ)  του έργου με τίτλο  «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Κ.Χ. 121 ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ».
  8. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικός) του έργου «Συντήρηση και επισκευή δημοτικού κτιρίου στη νέα λαχαναγορά και  μετατροπή του σε κατάστημα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων».
  9. Έγκριση 1ης παράτασης για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη χρήσης και αποκατάστασης δημοτικού κτιρίου επί της οδού 25ης Αυγούστου με αρ. 3».
  10. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση ανακατασκευή οδού Μεγάλου Αλέξανδρου».
  11. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Έβανς για εργασίες υπογειοποίησης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ.
  12. Έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια υλικών και εξοπλισμού 6 παιδικών χαρών» και έγκριση της χρηματοδότησης της.
  13. Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή του φυσικού εδάφους του έργου «Διαμόρφωση της περιοχής του κόλπου Δερματά (περιοχή 2)» Δήμου Ηρακλείου.
  14. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής και παρακολούθησης συμβάσεων παροχής υπηρεσιών.
  15. Έγκριση διενέργειας της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια υλικών και εξοπλισμού 10 παιδικών χαρών» και έγκριση της χρηματοδότησης της.
  16. Συμμετοχή αντιπροσώπου του συλλόγου “ΗΝΙΟΧΟΣ” στην Επιτροπή Κυκλοφορίας
  17. Εξειδίκευση διάθεσης της πίστωσης για την Εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος, μέσω προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης” (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του ΤΕΙ Κρήτης, με τίτλο «Διερεύνηση βέλτιστου τεχνικο-οικονομικού συνδυασμού ενεργητικών και παθητικών συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης για το Παγκρήτιο Στάδιο».
  18. Παράταση συμβάσεων προσωπικού που απασχολείται στο έργο IMPULSE «Integrated Management Support for Energy efficiency in Mediterranean Public buildings» – Interreg MED 2014 – 2020.
  19. Ενεργοποίηση αδρανούς τραπεζικού λογαριασμού του ΚΑΠΗ πρώην Δήμου Γοργολαίνη.
  20. Έγκριση της Απόφασης Υλοποίησης με Ίδια Μέσα του Υποέργου 2 με τίτλο «Λοιπές Δράσεις ΚΕΜ» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα ΡΟΜΑ και ΚΕΜ στο Δήμο Ηρακλείου», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002180.
  21. Έγκριση κατανομής της κρατικής επιχορήγησης που αφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ’ Δόση 2018) .
  22. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής της πρώτης φάσης του προγράμματος προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μαθητών του Δήμου Ηρακλείου – εκπαιδευτικό πακέτο “ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΖΩΗΣ”.
  23. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατάθεση 1ο ΑΠΕ του έργου «Ολοκλήρωση ΠΣΚΗ».
  24. Τροποποίηση της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Δήμου – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Ε.Ε.Α.Α. που αφορά την ανακύκλωση συσκευασιών.
  25. Τροποποίηση της 412/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο «Σύνθεση ομάδας έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα: μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές» και ακρωνύμιο “A2UFOOD” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αστικών καινοτόμων δράσεων (UIA).
  26. Εξειδίκευση πίστωσης για τον Κ.Α. 20.6699.001 με τίτλο «Λοιπές προμήθειες αναλωσίμων».
  27. Εξειδίκευση πίστωσης για τον Κ.Α. 00-6442.002 με τίτλο «Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων».
  28. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής παραλαβής.
  29. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής.
  30. Έγκριση 1ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου».
  31. Επικαιροποίηση της αριθμ. 342/2014 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά την τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. που βρίσκεται βόρεια του γηπέδου του Ο.Φ.Η.
  32. Παραχώρηση χώρου 250 τ.μ. επί των οδών Ηφαίστου και Μάχης Κρήτης για τη στέγαση Βρεφικού Σταθμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.
  33. Παραχώρηση χρήσης του 3ου ορόφου του κτιρίου του Δήμου Ηρακλείου επί των οδών Μίνωος –Μιχαήλ Αρχαγγέλου γωνία στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
  34. Εξειδίκευση δαπανών που αφορούν  τον Κ.Α. ΕΞΌΔΩΝ 00-6431.010 με τίτλο «Έξοδα διαφημιστικής προβολής του Δήμου Ηρακλείου».
  35. Έγκριση Σχεδίου Συμφωνίας για τη σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Βενετίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.
  36. Έγκριση απομάκρυνσης δέντρου.
  37. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής αντικειμένου σύμβασης παροχής υπηρεσιών για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μουσικά βήματα στο Λαβύρινθο».
  38. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής αντικειμένου σύμβασης παροχής υπηρεσιών για το μίνι θεατρικό φεστιβάλ «Μοίρα Κοινή».
  39. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής αντικειμένου σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την εκδήλωση «Το θέατρο στην ύπαιθρο».
  40. Έγκριση μετάβασης Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου στο Toledo.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί