Φθινοπωρινός καιρός από την Τρίτη- Βροχές και στην Κρήτη

Φθινοπωρινή «εισβολή» του καιρού αναμένουν από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας όλες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων. Μέχρι την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, ωστόσο σταδιακά και από τη βόρεια Ελλάδα, θα αρχίσει να γίνεται πιο ψυχρός.

Σύμφωνα  με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, η πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, θα είναι πολύ πιο έντονη. Από τη Δευτέρα (που θα είναι μια ζεστή ημέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας) έως και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα αγγίζει ακόμη και τους 11-12°C, ενώ τοπικά στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει μέσα σε 48 ώρες ακόμη και 15°C.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια, ανατολικά ηπειρωτικά, Κυκλάδες και Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Την Τετάρτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί