Έσβησε η φωτιά στην Μόρια της Λέσβου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά σε αγροτική περιοχή στη Μόρια που ξέσπασε χθες αργά το μεσημέρι και έκαψε 28 στρέμματα αγροτικής και δύο στρέμματα δασικής έκτασης.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στη Μόρια -Σε απόσταση 1 χλμ. από το hot spot (Βίντεο και εικόνες)

Τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα ενώ κάποιες πληροφορίες κατοίκων του χωριού Μόρια μιλούν για πολλές ταυτόχρονες εστίες στη γένεσή της. «Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος.

Ας σημειωθεί ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το μέτωπο της φωτιάς δεν απειλήθηκε αν και υπήρξε μια σχετική αναστάτωση από τον καπνό που έφτασε ως εκεί. Αναστάτωση από τον καπνό υπήρξε και στο χωριό της Μόριας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε με ισχυρές δυνάμεις να αποτρέψει επέκταση της φωτιάς σε μία μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, ενώ κάηκαν παλιά δίκυκλα σε μια αποθήκη συνεργείου μοτοποδηλάτων.

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί