Ελβετία: Διαδήλωση 20.000 ατόμων για τη μισθολογική ισότητα ανδρών – γυναικών

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη σημερινή διαδήλωση στη Βέρνη, διεκδικώντας τη μισθολογική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Μάλιστα, οι διοργανωτές προανήγγειλαν την προκήρυξη απεργίας για τις γυναίκες εργαζόμενους, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Οι γυναίκες βαρέθηκαν τον σεξισμό και τις διακρίσεις, κουράστηκαν με τις μισθολογικές ανισότητες» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της, η Unia, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Ελβετίας.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι έδωσαν βροντερό «παρών» στους δρόμους της ελβετικής πόλης, αξίωσαν τη μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Κρατώντας πανό με συνθήματα, όπως «ισότητα τώρα», «κουραστήκαμε να περιμένουμε», «ίδια εργασία, διαφορετικοί μισθοί», έστειλαν σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων προβλέπεται στο ελβετικό Σύνταγμα από το 1981. Ωστόσο, οι γυναίκες εξακολουθούν να κερδίζουν κατά μέσο όρο 20% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

«Μια γυναίκα στην Ελβετία χάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας της 300.000 ελβετικά φράγκα αποκλειστικά διότι είναι γυναίκα» κατήγγειλε η Κορίν Σάρερ, συνδικαλίστρια της Unia.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί