Βρούτσης κατά της τροπολογίας της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων

Σε άλλο κόμμα ίσως βρισκόταν τον Ιούλιο ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, όντας ανακόλουθος των όσων έπραξε τότε σε σχέση με όσα λέει τώρα.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας που έχει συνδέσει τη θητεία του με την εξαΰλωση των εργασιακών κεκτημένων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προβεί σε μονομερείς ενέργειες αναφορικά με τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Ούτε να το διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να δοθούν συντάξεις αφού είμαστε εκτός αγορών. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι το μαχαίρι θα πάει πιο βαθιά» δήλωσε επί λέξει στο ραδιόφωνο News247, υποστηρίζοντας εν ολίγοις ότι αν οι συντάξεις δεν κοπούν από 1/1/2019, η περικοπή θα είναι μεγαλύτερη μετέπειτα.

Δεν είναι και η πρώτη φορά που η ΝΔ ή προβεβλημένα στελέχη της λειτουργούν ως τρόικα εσωτερικού, βγάζοντας τη μάσκα της κοινωνικής ευαισθησίας. Χτυπητό παράδειγμα η άρνηση υπερψήφισης του βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους το Δεκέμβρη του 2016. Τώρα, όμως, η κατάσταση ξεφεύγει από τα πλαίσια της στοιχειώδους πολιτικής λογικής.

Μόλις τον Ιούλιο, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αρθεί η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις που έχει προνομοθετηθεί για το 2019. Τότε, δεν υπήρχε καν η συζήτηση που διεξάγεται τώρα με τους θεσμούς και ως εκ τούτου θα αποτελούσε μία αμιγώς μονομερή ενέργεια. Πιο ενδιαφέρον δε ότι την τροπολογία συνυπογράφει και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης.

Δείτε την τροπολογία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί