Συγκέντρωση και πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κερατσίνι, η συγκέντρωση για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του άτυχου τραγουδιστή, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην οδό Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε το 2003. Η προσέλευση είναι συνεχής, με τους συγκεντρωμένους να κλείνουν τον δρόμο. Πολλοί ωστόσο που δεν συμμετέχουν στην πορεία, άφησαν ένα λουλούδι στο μνήμα του Παύλου Φύσσα, ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι ζητούν «να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη και να καταδικαστεί ο Γιώργος Ρουπακιάς».

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και αντιφασιστική πορεία με προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, όπου έχουν ήδη παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το πανό της οικογένειας Φύσσα, με την μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, να προπορεύεται. Η Μάγδα Φύσσα κατέφτασε πριν από λίγη ώρα στο σημείο που πριν από πέντε χρόνια έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, χάιδεψε το μνημείο και άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη. Στο σημείο συγκεντρώθηκε από νωρίς πολύς κόσμος, καταθέτοντας λουλούδια.

Τόσο στο Κερατσίνι, όσο και στον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται επί ποδός περίπου 1000 αστυνομικοί, για την περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα.

Σημειώνεται πως αστυνομικοί της τροχαίας αναμένεται να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – κάτι που θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όσους θελήσουν να κινηθούν τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, σήμερα «συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε ‘το Τέρας’ στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα, στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν ‘νόμιμο’ πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων». Ακόμη στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Ότι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο, πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική».

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί