Σφοδρή καταγγελία Λουλουδάκη για τον αντιδήμαρχο Χερσονήσου και τις απευθείας αναθέσεις

Μετά την Κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” του Δήμου Χερσονήσου, που κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τον αντιδήμαρχο Τεχνικών της Χερσονήσου, Γιώργο Μεραμβελιωτάκη, για αυθαίρετες απευθείας αναθέσεις ύψους 260.000 ευρώ, σε σφοδρή καταγγελία σε βάρος του δημοτικού παράγοντα προχώρησε το μέλος της ΚΕΔΕ και πρώην αντιδήμαρχος, Απόστολος Λουλουδάκης. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει για τον κ. Μεραμβελιωτάκη:

“Ο κ. Αντιδήμαρχος έχει εθιστεί πλέον στο τοξικό περιβάλλον μιας εποχής που τού επέτρεπε νά λειτουργεί ως σατράπης καί αντιλαμβάνεται τον δημόσιο τομέα ως ένα χώρο επαγγελματικής αποκατάστασης και ασύδοτης λειτουργίας έξω από κανόνες ,νόμους και πλαίσια και επειδή νιώθει ότι ζει στην χώρα της ανομίας και της ατιμωρησίας έχει μετατρέψει τον Δήμο σε μια βιοτεχνία παράνομων αποφάσεων ,παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες, τον διοικητικό μηχανισμό ,τα πολιτικά θεσμικά όργανα”.

Δείτε επίσης: Δήμος Χερσονήσου: Απευθείας αναθέσεις 260.000 ευρώ σε μια μέρα, με απόφαση και υπογραφή ενός αντιδημάρχου! (έγγραφα)

Χερσόνησος: Δικηγόρος- δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει για απειλές και αυθαιρεσίες τον αντιδήμαρχο!

Η ανακοίνωση του κ. Λουλουδάκη:

“Ένα σύγχρονο κράτος ,μια θωρακισμένη δημοκρατική πολιτεια πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να προστατεύσει την κοινωνία από τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς .

Δυστυχώς η πολιτεία αποδείχθηκε ότι δεν είχε εργαλεία, δεν διέθετε τα αντανακλαστικά για να επέμβει εγκαίρως στον Δήμο Χερσονησου πρίν η καταστρατήγηση της νομιμότητας επιβληθεί πλέον ,ως το καθεστώς που προτάσσεται μάλιστα ως μια αντιστασιακή φιλολαϊκή και κοινωνική πολιτική που αντιστέκεται στην γραφειοκρατία. Απο τα πρακτικά του ΔΣ φαίνεται καθαρά ότι αυτό αποτελεί το μόνιμο επιχείρημα της Δημοτικής αρχής και ειδικά του αντιδημάρχου που εμφανίζεται ως το <<παιδιού του λαού >>  που έχει βρει τον τρόπο να παρακάμπτει τον νόμο και την γραφειοκρατία. Ο κ. Αντιδήμαρχος έχει εθιστεί πλέον στο τοξικό περιβάλλον μιας εποχής που τού επέτρεπε νά λειτουργεί ως σατράπης καί αντιλαμβάνεται τον δημόσιο τομέα ως ένα χώρο επαγγελματικής αποκατάστασης και ασύδοτης λειτουργίας έξω από κανόνες ,νόμους και πλαίσια και επειδή νιώθει ότι ζει στην χώρα της ανομίας και της ατιμωρησίας έχει μετατρέψει τον Δήμο σε μια βιοτεχνία παράνομων αποφάσεων ,παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες ,τον διοικητικό μηχανισμό ,τα πολιτικά θεσμικά όργανα .

Φρόντισε να έχει μετατρέψει τον Δήμαρχο σε ένα διακοσμητικό πλέον πρόσωπο πού για νά διατηρήσει τον άχαρο τίτλο του, έχει περιοριστεί στον ρόλο του θεατή που ενώ αποδέχεται δημόσια τις παράνομες πράξεις δηλώνει αδυναμία να τις αποτρέψει .

Εξ´αλλου  την πολιτική του κουλτούρα και διαγωγή την κληρονόμησε από προηγούμενες εποχές που καλυπτόταν απλά ,κάτω από το καθεστώς του δημαρχεύοντος απλά δημάρχου. Έχει μετατρέψει το Δημοτικό συμβούλιο σε κερκίδα γηπέδου με την πλήρη ανοχή του Δημάρχου .

Η χθεσινή συνεδρίαση απετέλεσε απλά μια παρωδία ,που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με συνεδρίαση πολιτικού οργάνου ,απειλές προς δημοτικούς συμβούλους ,

ψευτοτζαμπουκάδες ,δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και φασιστικών συμπεριφορών .Εγω προσωπικά δέχθηκα απειλές για την σωματική μου ακεραιότητα από δημοτικό σύμβουλο που μεταμορφωμένος σε επαρχιώτη Κατσιδιάρη με καλούσε να λύσουμε τις διάφορες μας εκτός Δημοτικού συμβουλίου .

Πρόκειται  για γνωστό νεοτραμπούκο ,πρώην υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα της Ντόρας ,καταδικασμένο ήδη πρωτόδικα για χειροδικία και τραυματισμό υπαλλήλου του ΧΥΤΑ Χερσονήσου .Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω ποιες διάφορες υπάρχουν μεταξύ μας όταν τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έχει ανοίξει το στόμα του στο ΔΣ σε κανένα θέμα και απλά εμφανίζεται ως ο απαραίτητος χρήσιμος του συστήματος της τρομοκρατίας και της φίμωσης και ως ο δεκανεας του Δημάρχου .

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο φέρει ακέραια την ευθύνη ο Δήμαρχος. Επειδη πλέον μετά τις τελευταίες εξελίξεις ,δεν υπάρχουν περιθώρια συγκάλυψης των παρανομιών και της ασυδοσίας ενός συστήματος που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον ,θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο θεσμό για να τερματίσει επιτέλους αυτό το όργιο της αυθαιρεσίας και της παρακμής που προσβάλλει τον Δήμο και την νοημοσύνη των πολιτών και ειδικά όσων βρεθήκαμε να συμμετέχουμε σε αυτό το όργανο και να γινόμαστε θεατές μιας διαδικασίας που προσβάλλει βάναυσα τον πολιτικό μας πολιτισμό”.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί