Θάνατος 6 νεογέννητων από σπάνιο βακτήριο

Οι αρχές Δημόσιας Υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών ενός δημόσιου νοσοκομείου στο Γιοχάνεσμπουργκ, μεταξύ των οποίων και το μαιευτήριό του, μετά τον θάνατο έξι νεογέννητων από μια σπάνια μόλυνση από το βακτήριο «Klebsiella pneumoniae».

Το νοσοκομείο Thelle Mogoerane, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα Βοσλόορους, στο ανατολικό τμήμα του Γιοχάνεσμπουργκ,, αντιμετωπίζει από τον Ιούλιο μια σειρά λοιμώξεων από αυτό το βακτήριο, το οποίο είναι ανθεκτικό στα συνηθισμένα αντιβιοτικά, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άαρον Μοτσολέντι.

«Δεν μπορούμε πλέον να υποδεχθούμε νεογέννητα σε αυτή τη δομή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το βακτήριο αυτό, το οποίο είναι φυσικά παρόν σε ορισμένα όργανα, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς έχει αποδυναμωθεί με συνέπεια να προκαλέσει μολύνσεις, οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Οι προσβληθέντες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, σημείωσαν οι αρχές.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας απέδωσε την μόλυνση στον συνωστισμό που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, η οποία, όπως σημείωσε, δεν επιτρέπει την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης των λοιμώξεων.

Στην βόρεια επαρχία του Γκάουτενγκ, στην οποία βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα Πρετόρια, τα μαιευτήρια και οι άλλες υπηρεσίες για τα νεογνά παρουσιάζουν πληρότητα 132%.

Εν μέρει, αυτός ο συνωστισμός οφείλεται στην παρουσία στην επαρχία αυτή πολλών ξένων που πηγαίνουν για νοσηλεία στη Νότια Αφρική από γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ζιμπάμπουε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί