Μήνυμα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Βενιζελείου για την Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών Υγείας

Το μήνυμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Βενιζελείου για την Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών Υγείας:

Η 17η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4486/2017 ως η Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών/τριών Υγείας. Με αφορμή το φετινό εορτασμό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (Π.Σ.Ε.Υ.) έχει προσδώσει στην ημέρα το θέμα «Ο ρόλος του/της Επισκέπτη/τριας Υγείας στην αιμοδοσία – προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών».

Οι Επισκέπτες/τριες Υγείας αποτελούν επαγγελματίες υγείας με σημαντικό ρόλο στην πρόληψη, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την προαγωγή της υγείας στο κοινωνικό σύνολο έχοντας υψηλού επιπέδου επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση.

Συγκεκριμένα για τις μονάδες αιμοδοσίας, οι Επισκέπτες/τριες Υγείας ασκούν έργο με κύριο μέλημα την καλλιέργεια αιμοδοτικής συνείδησης, την σωστή ενημέρωση δοτών αλλά και ληπτών, την προάσπιση της επάρκειας αίματος αλλά και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για την σημασία του αντίκτυπου της αιμοδοσίας.

Το Κέντρο Αίματος του Γ.Ν. «Βενιζέλειο» στο πλαίσιο υλοποίησης και ενίσχυσης αυτών, οργανώνει δράσεις ενημέρωσης σε εκπαιδευτικές δομές, επαγγελματικούς φορείς και τοπικές κοινότητες, διεξάγει εκδηλώσεις για εθελοντική αιμοδοσία, διοργανώνει δραστηριότητες για την υιοθέτηση αυτής της στάσης ζωής αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών που στόχο έχουν να υπενθυμίζουν σε όλους μας την σημαντικότερη ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας.

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ευχαριστεί τους συναδέλφους Επισκέπτες/τριες Υγείας του Νοσοκομείου μας για την προσφορά τους και εύχεται χρόνια πολλά και καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί