Άγνωστοι μαχαίρωσαν δύο Αμερικανούς μπασκετμπολίστες στη Ρουμανία!

Θύματα επίθεσης με μαχαίρι έπεσαν στη Ρουμανία δύο Αμερικανοί μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται στη Κούζα Σπορτ Μπράιλα.

Πρόκειται για τους Τζόζεφ ΜακΚλέιν και Ντάρελ Μπόουι, που μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο με ελικόπτερο, φέροντας διάφορα τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιος επιτέθηκε χωρίς λόγο στους δύο αθλητές. Εκείνοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και όταν αποχώρησαν από το χώρο δέχτηκαν επίθεση από 8-9 άτομα, τα οποία τους ξυλοκόπησαν και τους μαχαίρωσαν.

«Γίναμε στόχος επειδή είμαστε μαύροι»

Ένας από τους δύο Αμερικανούς καλαθοσφαιριστές που μαχαιρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή σε μια παμπ στην πόλη Βραΐλα στην νοτιοανατολική Ρουμανία, έκανε λόγο σήμερα για μια ρατσιστική επίθεση.

«Γίναμε στόχος επειδή είμαστε μαύροι», είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται, ο Τζόζεφ ΜακΚλέιν στο ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3, αναφερόμενος στον δράστη της επίθεσης, μιλώντας για επίθεση «μισαλλοδοξίας».

Ο 24χρονος ΜακΚλέιν και ο 25χρονος Ντάρελ Μπόουι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι το Σάββατο το βράδυ καθώς καθόντουσαν με αρκετούς συμπαίκτες τους σε μια αυλή μιας παμπ στο κέντρο της πόλης Βραΐλα. Τον περασμένο μήνα υπέγραψαν συμβόλαιο με την ομάδα ACS Cuza Sport, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος μπάσκετ της χώρας.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Romania journal τόνισε ότι η επίθεση έγινε στις 2 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν οι δύο Αμερικανοί είχαν μια διένεξη με άλλα άτομα που οδήγησε σε με χειροδικία.

Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για τραύματα που έφεραν στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα, καθώς και για διάτρηση πνεύμονα στην περίπτωση του Μπόουι.

Σύμφωνα με τον Romania journal, η κατάσταση της υγείας του Μπόουι κρίνεται σοβαρή.

Καταζητούμενος για «απόπειρα δολοφονίας» μετά την επίθεση, ένας ύποπτος στα 40 του χρόνια προφυλακίστηκε σήμερα, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ο άνδρας αυτός, που υποστηρίζει ότι είναι αθώος, είναι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης γνωστός για πράξεις βίας. Εξέτισε επτά χρόνια φυλάκισης για βιασμό και εκπόρνευση γυναικών στην Ισπανία.

Το 2011, ο 23χρονος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Σάνσι Χάρντι, που έπαιζε για την ρουμανική ομάδα CSS Giurgiu, πέθανε έπειτα από επίθεση σε έναν καβγά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης της δολοφονίας του καταδικάστηκε το 2013 σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί