«Για εμάς δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις»

“Για εμάς δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές (στις συντάξεις). Τελεία και παύλα. Αν μπορεί η κυβέρνηση να το κάνει, έπρεπε να είχε συμφωνήσει σε αυτό που καταθέσαμε εμείς σε ρύθμιση”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για τη συζήτηση γύρω από το θέμα των συντάξεων.

“Θεωρώ ότι στήνεται ένα σκηνικό προεκλογικό, μέσα από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει από δύο εκδοχές. Αν μεν δεχθούν τελικά οι θεσμοί και του επιτρέψουν να ακυρώσει, όπως έλεγε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τις περικοπές των συντάξεων· ο Γιούνκερ είπε άλλα όμως, είπε θα τηρηθούν τα συμφωνημένα. Δεν μπαίνουμε όμως εμείς σ’ αυτή τη λογική. Για εμάς δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Είπε πως “όλο αυτό είναι μια προπαγάνδα, η οποία παίζεται για προεκλογικούς στόχους. Αν μεν το πετύχουν, με θριαμβολογίες θα πάμε σε εκλογές, αν δεν το πετύχουν θα πάνε και θα κάνουν μόνοι τους μια ρύθμιση κι εκεί θα αρχίσει πάλι η υπερήφανη αντίσταση, συνθήκες αλά δημοψηφίσματος, τα οποία τα ζήσαμε και τα οποία στην Αριστερά είναι εγγενή και συμφωνούν και με το ήθος και με τον χαρακτήρα της ώστε κανένας σ’ αυτόν τον τόπο να μην αυταπατάται για τις δυνατότητες που έχει αυτή η κυβέρνηση να ανοίξει σοβαρό διάλογο με την αντιπολίτευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και όλο τον λαό”.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο “Πρακτορείο FM”, καλώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εφόσον συμφωνούν, να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων, ο κ. Τζαβάρας είπε: “Παραβιάζει ανοιχτές θύρες ο κ. Παπαδημούλης. Εμείς πριν από λίγο καιρό καταθέσαμε τροπολογία και καλέσαμε την κυβέρνηση να την ψηφίσει. Αυτό το έχουμε κάνει κοινοβουλευτική δράση, με τη μόνη διαφορά πως αντέδρασε ο κ. Τσίπρας. Φαίνεται πως η απουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο, του κ. Παπαδημούλη, τού στερεί να έχει επαφή με την κοινοβουλευτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Τον κ. Τσίπρα πρέπει να ρωτήσει γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που καταθέσαμε εμείς”.

Για τη χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, ο κ. Τζαβάρας τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι “ο λόγος του Μητσοτάκη κέρδισε το ακροατήριό του επί της ουσίας, ήταν ένας λόγος χωρίς συνθηματικές φανφάρες, χωρίς πυροτεχνήματα, χωρίς κραυγές, χωρίς αυτό το καταγγελτικό ύφος που έχουν οι αντιπολιτευτικοί λόγοι, ήταν ένας ήρεμος και δυνατός λόγος επί της ουσίας που έδινε στο καθενα να καταλάβει ποια ειναι η διαφορά της ΝΔ από την κυβέρνηση και πώς αυτή τη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την κάνει κινητήρια δύναμη για να βγάλει τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, στο οποίο το έχει οδηγήσει ο κρατισμός που εδώ και τέσσερα χρόνια μαζί με τον λαϊκισμό έχουν φτιάξει ένα πράγματι ασφυκτικό μείγμα για την οικονομία και την κοινωνία”.

Απαντώντας στην κριτική περί παροχολογίας από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είπε ότι “δεν υπάρχει παροχολογία με την έννοια του πρωθυπουργικού λόγου, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από μία εισαγωγή, όπου πρώτα και κύρια ξεκαθάρισε τη στάση μας απέναντι στα βασικά ζητήματα της κοινωνίας, του κράτους, της οικονομίας, έδωσε το στίγμα, είπε ότι εμείς θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα παραγωγική, εξωστρεφή, ασφαλή και ευημερούσα. Αυτά τα τέσσερα πράγματα, αυτές οι τέσσερις λέξεις ουσιαστικά ανοίγουν καινούριους ορίζοντες, καινούριους δρόμους και ασφαλώς δεν είναι παραχολογία”.

Υπογράμμισε ακόμα πως αυτό που χρειάζεται η οικονομία της χώρας είναι “να απελευθερωθεί ως πραγματική οικονομία η ανάπτυξη, η απασχόληση” και εξήγησε: “Να μην στραγγαλίζουμε τις οικονομικές διαδικασίες στο όνομα κρατιστικών ιδεοληψιών. Αυτό δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας. Και το χειρότερο είναι πως, όπως παραδέχθηκε, είναι κομμουνιστής πολίτης, που είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που λειτουργεί με συνθήκες ελεύθερης οικονομίας, ανοιχτής αγοράς και φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δεν μπορεί να συγχρονίσει τον βηματισμό του με την πορεία που χρειάζεται να διαγράψει ο τόπος για να φύγει από την οικονομική, τη θεσμική, την πολιτιστική κρίση. Αρα, λοιπόν, όσο παραμένει στην εξουσία δημιουργεί αδιέξοδα. Αν απαλλαγούμε από την παρουσία στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ο δρόμος είναι ανοιχτός κι εμείς πράγματι χθες είχαμε τη χαρά μέσα από τον λόγο του κ. Μητσοτάκη να δούμε ότι υπάρχει ένας έτοιμος πια ηγέτης, που δεν ενδιαφέρεται να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενδιαφέρεται να κερδίζει την ουσία. Και την ουσία την κέρδισε χθες ο κ. Μητσοτάκης”.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί