Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ στο Ηράκλειο.

Στην πλατεία Ελευθερίας είχε στηθεί με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μια κόκκινη πολιτεία. Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου, νεολαίας από όλους τους χώρους, άρχισε να συγκεντρώνεται στη πλατεία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η κεντρική είσοδος του Φεστιβάλ «καλωσόριζε» του επισκέπτες του με την μεγάλη κεντρική έκθεση αφιερωμένη στην ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και 50χρονη της ΚΝΕ. Η έκθεση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκατοντάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ κάθε ηλικίας, ενώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με οργανωμένες ξεναγήσεις σε αυτήν.

Το μαθητικό στέκι γέμισε από μαθητές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες που παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκίνησε συζήτηση-Quizdom με τίτλο: «Τί σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;» και συνεχίστηκε με επίδειξη πολεμικών τεχνών από την σχολή «Κρητική Ακαδημία».

Οι γωνιές του Παιδότοπου και του Κόκκινου Αερόστατου φιλοξένησαν τους μικρούς μας φίλους με πλούσια δραστηριότητα, με παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές κ.α.

Το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής του Φεστιβάλ άνοιξε με το μαθητικό συγκρότημα «Roll the dice” και συνεχίστηκε μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα από τη Θεατρική Ομάδα Χανίων της ΚΝΕ, με τίτλο: «Το ΚΚΕ στις Μεγάλες Στιγμές της Ταξικής Πάλης». Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τον Γιάννη Κασσωτάκη ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από τους Imam Baildi, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό μέχρι αργά το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ στο Ηράκλειο κορυφώνονται σήμερα, Σάββατο 15/9. με την κεντρική πολιτική συγκέντρωση,  στις 9μμ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ.  της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί συναυλία αφιερωμένη στα 100 Χρόνια ΚΚΕ με τους Βασίλη Ξυλούρη – Μαρία Κώττη – Χρήστο Λιάτη – Λιάκο Κλαίνο – Δημήτρη Ζαχαριουδάκη – Βαγγέλη Συλλιγάρδο – Νίκο Βλατά – Λευτέρη Τζαγκαράκη, και το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ και θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία από την Γιώτα Νέγκα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί