ΗΠΑ – Kαταιγίδα Φλόρενς: «Mνημειώδεις ποσότητες βροχής»

Η καταιγίδα Φλόρενς ρίχνει «μνημειώδεις ποσότητες» βροχής, αν και η ισχύς της αποδυναμώθηκε, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, της βορειο-ανατολικής αμερικανικής πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από το φαινόμενο.

«Πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι η καταιγίδα δεν τους άγγιξε δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη την απειλή της», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ, τονίζοντας ότι σύντομα οι ποταμοί της ενδοχώρας θα ξεχειλίσουν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η καταιγίδα Φλόρενς «ρίχνει μνημειώδεις ποσότητες βροχής», είπε κάνοντας λόγο για πέντε επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ «διεξάγονται έρευνες» και για πολλούς άλλους.

Η καταιγίδα Φλόρενς πάτησε στεριά το πρωί της Παρασκευής στην Βόρεια Καρολίνα συνοδευόμενη από ανέμους 150 χλμ/ώρα. Εκτοτε η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί στα 75 χλμ/ώρα, όμως η βροχή είναι κατακλυσμιαία σε ορισμένες ζώνες της πολιτείας.

«Να ξέρετε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως δεν υποφέρουν από πλημμύρες», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ.

«Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι να περάσει η καταιγίδα και πάρετε το πράσινο φως», πρόσθεσε. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και περιπλέκονται από το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι είναι κομμένοι», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί