Απάντηση στην ερώτηση του Σ. Βαρδάκη για τα τμήματα ένταξης

Η απάντηση στην ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη για τα τμήματα ένταξης:

«Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά  σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκη, προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά και από την ενημερωτική συνάντηση που είχε με φορείς και εκπαιδευτικούς από το Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει στην απάντησή της η Υφυπουργός κα. Τζούφη, το Υπουργείο προχώρησε το σχολικό έτος 2016-17, στη διαδικασία ίδρυσης δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ένταξης, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αύξησε κατά 20% τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8% τα Ειδικά σχολεία.

Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου λειτουργούν 5 Ειδικά Νηπιαγωγεία, 7 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και 107 Τμήματα Ένταξης. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου λειτουργούν 2 ΕΕΕΕΚ, 1 Ειδικό Γυμνάσιο, 1 Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) και 26 Τμήματα Ένταξης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί