T. Πετρόπουλος: Δεν θα χρειαστεί να γίνει περικοπή στις συντάξεις (βίντεο)

Δημοσιονομικά και πολιτικά ορθό να μην εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι δεν θα γίνει η περικοπή στις συντάξεις με βάση το νόμο 4387.

Όπως εξήγησε o T. Πετρόπουλος, το πλαίσιο της συμφωνίας ως προς το δημοσιονομικό μέρος είναι αυτό που κλείσαμε στη β’ αξιολόγηση, διότι τότε, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες, το νέο σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης εξασφάλιζε τη δημοσιονομική ισορροπία άρα το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί ήταν εκείνο. Μετά, το ΔΝΤ προέβαλε αντιρρήσεις, και μόνο αυτό πρόεβλεπε ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά η συμφωνία είναι το αρχικό πλαίσιο που τέθηκε.

Επίσης, πρόσθεσε, η Ευρώπη πρέπει να υπολογίζει για την ενότητά της και τις αξίες της ελευθερίας και δημοκρατίας. Το πολιτικό μέρος επιβάλλει να τηρηθεί αυτό που έχει συμφωνηθεί που είναι και ορθό και δίκαιο και σωστό δημοσιονομικά. Διότι η περικοπή των συντάξεων δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία. Δεν επιφέρει ανάπτυξη και έχει ως συνέπεια την πτώση του ΑΕΠ. Αν αφαιρέσεις από την αγορά 26 εκ. ξαφνικά, μιλάς για κατάρρευση.

Όλα τα μέτρα που παίρνουμε και είχαν προαναγγελθεί εφαρμόζονται στην ώρα τους, πρόσθεσε κλείνοντας ο υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Με πληροφορίες από Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί