O Οικουμενικός Πατριάρχης και o Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κρήτη

Ετοιμάζεται, με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εις την γενέτειρα Του, το όμορφο Συρικάρι  Κισάμου.

Πρόκειται περί του πρώτου Ι. Ναού εις την Κρήτη, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Παράλληλα ανακαινίζεται και η κατοικία όπου γεννήθηκε ο Άγιος, ευρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον Ναό και, Θεία πρόνοια, διαφυλάχθηκε εις την τότε μορφή της.Οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί καθώς τα Θυρανοίξια του Ι. Προσκυνηματικού αυτού Ναού θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ως και των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων: Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, το εσπέρας της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου, με την παρουσία και του εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Χιλιάδες αναμένονται οι προσκυνητές απ΄ όλη την Μεγαλόνησο και όχι μόνον, καθώς η Ι. Μητρόπολις μας δέχεται καθημερινά μηνύματα περί συμμετοχής εκατοντάδων οργανωμένων προσκυνητών, ως και μεμονωμένων πιστών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος βρέθηκε εις τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό δια να ενημερωθεί και συντονίσει την πορεία των εργασιών, σημείωσε: «Σε εποχές όπου το θαύμα λογίζεται ως υπέρβαση της λογικής και υπόθεσις ιδιωτική, γινόμεθα μάρτυρες και κοινωνοί ενός διαρκούς θαύματος καθ΄ όλη την διάρκεια ανέγερσης του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του αγίου της καρδιάς μας, του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Όταν, προ ολίγων μηνών, άρχισαν συστηματικώς οι εργασίες ανέγερσης του Ι. Ναού, η Ερανική Επιτροπή που έχει ειδικώς συσταθεί διέθετε εις το ταμείο της το ποσόν των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00)€, δωρεές ευλαβών χριστιανών που κατά καιρούς είχαν καταθέσει εις τον ειδικό λογαριασμό.
Τους τελευταίους αυτούς μήνες που οι εργασίες ανέγερσης εντατικοποιήθηκαν, οι προσφορές αγάπης αδελφών μας που ευεργετημένοι από τον Όσιο Νικηφόρο ηθέλησαν να προσφέρουν εκ του περισσεύματος της καρδίας των, αυξήθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν τόσο που έδωσαν την δυνατότητα όχι μόνον ανέγερσης, αλλά και εξοπλισμού  ως και επίπλωσης του Ι. Ναού, καθώς ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα οφείλεται εις την αγάπη του Θεού, τις πρεσβείες του Αγίου και την αγάπη του λαού του Θεού που έμπρακτα φανερώνει την ευλάβεια του δια τον Όσιο Νικηφόρο. Έχουμε βαθιά την πίστη και σιγουριά ότι τις όποιες εκκρεμότητες και λεπτομέρειες θα οικονομήσει ο Άγιος, καθώς δικό Του είναι το σπίτι και η δόξα. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»!, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας τόσο την Ερανική Επιτροπή δια το έργο της ως και όλους τους δεκάδες-εκατοντάδες επώνυμους και ανώνυμους ευεργέτες και δωρητές.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί