Ο Τζεφ Μπέζος ιδρύει ένα ταμείο ύψους 2 δισεκ. δολαρίων για την εκπαίδευση των μη προνομιούχων

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής του Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση ενός ταμείου που θα προωθεί την εκπαίδευση στις μη προνομιούχες κοινότητες και την εξεύρεση κατοικίας για τις άστεγες οικογένειες.

Για το ταμείο αυτό, που ονομάζεται Bezos Day One Fund, ο πολυεκατομμυριούχος Αμερικανός θα διαθέσει για αρχή το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος του είναι να χρηματοδοτεί φιλανθρωπικές οργανώσεις που ήδη βοηθούν άστεγες οικογένειες να βρουν κατοικία και να χρηματοδοτήσει επίσης ένα νέο δίκτυο παιδικών σταθμών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σε μη προνομιούχες περιοχές, εξήγησε μέσω του Twitter ο Μπέζος.

Πριν από έναν χρόνο ο Μπέζος είχε ζητήσει να του υποβληθούν προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεράστια περιουσία του που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό που διαθέτει ο Μπέζος είναι πάντως πολύ μικρότερο από εκείνα που έχουν αφιερώσει άλλοι πολυεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, όπως ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft (που “προίκισε” με πολλά δισεκατομμύρια το ίδρυμά του) ή ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook που δεσμεύτηκε να δωρίσει το 99% των μετοχών του στον όμιλο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο Γκέιτς και ο Αμερικανικός επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ έχουν καλέσει άλλους επιτυχημένους, πλούσιους επιχειρηματίες να δεσμευτούν ότι θα αφιερώσουν τη μισή περιουσία τους σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί