22 τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στους 22 ανέρχονται οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην περίοδο από τις αρχές του 2018 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ παράλληλα στα 202 έχουνε φτάσει τα συνολικά κρούσματα της λοίμωξης.

Όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα 202 κρούσματα, τα 159 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 43 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 72 έτη (εύρος: 10 – 94 ετών).

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί