Νωρίτερα θα καταβληθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Μειώνονται κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και περνάμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων.

Συνέντευξη έδωσε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ανακοινώνοντας το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα βασικά σημεία, που προέκυψαν από τις απαντήσεις του υπουργού, είναι τα εξής:

  • Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017.

  • Σχετικά με τη μετεξέλιξη του Οργανισμού, θα παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του και με αλληλέγγυο σύστημα θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του.

  • Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών. Το υπόλοιπο θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

  • Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ.).

  • Μειώνονται κατά το 1/3 οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και περνάμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των συνεταιρισμένων αγροτών και την ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων.

  • Οι φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών ξεκίνησαν πρώτα από τους μικρομεσαίους αγρότες με τη θέσπιση των 3 αφορολόγητων το 2016. Πλέον από το 2019 θα βοηθήσουμε στην ελάφρυνση των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικά αγροτών.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί