Ζάεφ: Υπέγραψα τη συμφωνία με… πόνο ψυχής

Στην παραδοχή πως υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών με «πόνο ψυχής» προέβη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την επικύρωση της νέας ονομασίας της γειτονικής χώρας.

«Παρότι συμβιβάστηκα με την Ελλάδα, νιώθοντας έναν “πόνο ψυχής”, ήταν ο μοναδικός δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο «ΜΙΑ».

Κάλεσε δε, τους Σκοπιανούς να στηρίξουν την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, σημειώνοντας παράλληλα, πως η απόφαση για το μέλλον της χώρας είναι υπεράνω κάθε κόμματος.

«27 χρόνια ήταν αρκετά. Ήρθε η ώρα να μπούμε στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Ήρθη η ώρα για μια καλύτερη ζωή για τους κατοίκους της Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Ζάεφ.

Επανέλαβε μάλιστα, ότι «ο συμβιβασμός ήταν ο μοναδικός δρόμος για να προχωρήσουμε μπροστά» και εξήγησε ότι η συμφωνία για την ονομασία είναι δημόσια και ο καθένας μπορεί να τη διαβάσει.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο για τις 30 Σεπτεμβρίου, με τις δημοσκοπήσεις να προαναγγέλλουν μια σχετικά ευρεία επικράτηση του «ναι».

Ωστόσο, για την επικύρωση της συμφωνίας απαιτείται και η αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, η οποία προϋποθέτει τη στήριξη των 2/3 της Βουλής.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί