Οι Ελεύθεροι Δημότες  Μαλεβιζίου για το περιστατικό βίας σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου

Με αφορμή το περιστατικό βίας που καταγγέλθηκε από το σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ, Οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» καταδικάζουν κάθε απόπειρα εκφοβισμού, κάθε άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, που στρέφεται ενάντια σε εργαζόμενους και αιρετούς του δήμου και προσβάλει βάναυσα τον πολιτισμό μας.

Η μεν δημοτική αρχή οφείλει να προβεί έμπρακτα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προστασίας των εργαζομένων και των αιρετών προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, η δε κοινωνία να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αποστροφή της σε τέτοιες μεθόδους.

Η δημοτική αρχή επίσης, πρέπει να προστατεύσει τους εργαζομένους, μέσω των αδιάβλητων και διάφανων διαδικασιών που επιλέγει να εφαρμόσει, για την επίλυση οποιουδήποτε θέματος: Σε διαγωνισμούς, σε απευθείας αναθέσεις καθώς και στην υπηρεσιακή διεκπεραίωση διαφόρων αμφιλεγόμενων αποφάσεων και να μην πιέζει αφόρητα τους εργαζομένους προκειμένου να υπογράψουν αποφάσεις που νομικά παρουσιάζουν προβλήματα.

Στο θέμα της διαγωνιστικής διαδικασίας και μετέπειτα ανάθεσης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του δήμου βάση της νέας νομοθεσίας, ακολουθήθηκε η μέθοδος του κατάτμησης σε δύο διαγωνισμούς-αναθέσεις. Τις μισές παραλίες προκήρυξε ο δήμος και τις άλλες μισές η ΜΑΕΔΗΜ. Είμαστε της άποψης ότι ο διαγωνισμός οφείλει να είναι ενιαίος, για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος, μεγαλύτερη λειτουργικότητα, λιγότερες προστριβές και πιο μεγάλο οικονομικό όφελος για το δήμο.

Όσον αφορά στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και της αμφισβήτησης που υπήρξε, ο δήμος οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό του και τους εργαζομένους, προβαίνοντας σε μια ένορκη διοικητική εξέταση.  Άλλοι δήμοι προσφεύγουν σε τέτοιες διαδικασίες για πιο ασήμαντα θέματα.

Η  κοινωνία οφείλει να ενημερωθεί επίσης εάν υπάρχει το απαιτούμενο από το νόμο σκάφος διάσωσης για την κάλυψη των αναγκών και τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των λουομένων στις παραλίες του δήμου.  Οι πολίτες θεωρούν ως ελάχιστη υποχρέωση του δήμου, τη διαπίστωση αναφορικά με την ύπαρξη ή μη της προβλεπόμενης από το νόμο ναυαγοσωστικής λέμβου. 

Τέλος η σύμφωνα με πληροφορίες απένταξη των έργων ανάπλασης της πλατείας Καλεσσίων από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, χρήζουν απάντησης. Αληθεύουν οι πληροφορίες για υπαιτιότητα του δήμου; Και εάν ναι ποιοί ευθύνονται;

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί