Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής του Δειλινού όπου συστεγάζονται το 33ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Γυμνάσιο και το 10ο Ενιαίο Λύκειο, παραβρέθηκε σήμερα στις 08:30 το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους Αντιδημάρχους Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού και στη συνέχεια συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, στα οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να ακούτε τους γονείς και τους καθηγητές σας, να διαβάζετε αλλά να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παίζετε και να αθλείστε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους»!

Τόσο οι καθηγητές όσο και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στο συγκρότημα και έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την αισθητική του αναβάθμιση, όσο κυρίως την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος παρακολούθησε τον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή «Τάλως», όπου συστεγάζονται το  11ο Γυμνάσιο και το 13ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου και όπου επίσης ο Δήμος Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις. Και εκεί του δόθηκε η δυνατότητα να ευχηθεί στους μαθητές και να ενημερωθεί από τους καθηγητές και τους γονείς για ορισμένες, σημειακές εργασίες που απομένουν.

Στις 10:15 ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισκέφθηκε και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο καθώς και το Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Χωστός όπου συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των παιδιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τόνισε ότι ο Δήμος, θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα τους στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στην οδό Γερωνυμάκη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς και να ευχηθεί σε όλους για την καινούργια σχολική χρονιά.

 

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά  

Στη δήλωση του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε: «Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στο πεδίο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν.

Η Παιδεία αποκτά ουσιαστικό νόημα όταν, από κοινού με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που προσφέρει, διαμορφώνει: ελεύθερη σκέψη, δημοκρατική συνείδηση και υψηλό ήθος, όταν δημιουργεί πολίτες υπεύθυνους και χρήσιμους στην κοινωνία.

Για την ολοκλήρωση μιας γόνιμης σχολικής πορείας, ο Δήμος Ηρακλείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του θα σταθούν  και πάλι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Θυμίζω ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, υπογράψαμε συμβάσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, με στόχο την βελτίωση των κτιριακών υποδομών.

Διαπίστωσα την καλή δουλειά που έχει γίνει από πέρυσι σε ορισμένα από αυτά και ευελπιστώ ότι με την υλοποίηση των καινούργιων συμβάσεων, η πρόοδος την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη περισσότερο εμφανής.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι έτσι κι αλλιώς χρόνιο στο Ηράκλειο και δεν λύνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Ωστόσο στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης να γίνουν ασφαλή και λειτουργικά για τα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές τους».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί