Κρέτσος: Διορθώνουμε το «μαύρο» που άφησε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για 411.000 πολίτες

Πρωτοβουλία που διορθώνει και αντιμετωπίζει οριστικά το «μαύρο» της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, το νομοσχέδιο για την παροχή τηλεοπτικού σήματος σε 3.500 «λευκές» περιοχές και τουλάχιστον 411.000 πολίτες.

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Αντιμετωπίζουμε οριστικά το μαύρο -χωρίς εισαγωγικά- της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στους τηλεοπτικούς δέκτες εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα» περιέγραψε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε πως προσβάλλει την Πολιτεία το να συζητείται το 2018 αν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών θα έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση και τη ψυχαγωγία.

«Η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα έγινε από τους προκατόχους μας με τρόπο αδιαφανή και προκλητικό» είπε ασκώντας κριτική για το μοντέλο Digea, ενώ επισήμανε ότι αυτό το ομολογούν και οι βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι καλούν όλο αυτό το διάστημα το ΨΗΠΤΕ να δώσει λύση. «Λαμβάνουμε συνέχεια αιτήματα και επιστολές ακόμα και από δημάρχους που μόνο με την κυβέρνηση δεν είναι» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλεσε δε παρωδία το διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου και εξαιρετικά προβληματική τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα. «Επειδή Άκουσα την κ. Ασημακοπούλου, να θυμίσουμε ότι ήταν διαγωνισμός με έναν συμμετέχοντα και τίμημα την ελάχιστη τιμή εκκίνησης, περίπου 18 εκατ. ευρώ, και μάλιστα στους όρους προκήρυξης προέβλεπε πως αν υπήρχε ένας υποψήφιος θα πηγαίναμε στην ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Άρα, ως δημόσιοι λειτουργοί τόσο πολύ ενδιαφέρονταν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον…» ανέφερε δηκτικά και συμπλήρωσε πως είναι κατανοητό οι καναλάρχες να κάνουν τη δουλειά τους, κάτι όμως που δεν συνέβη και από τους ιθύνοντες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Αξίζει να προστεθεί πως ο κ. Κρέτσος άφησε ανοιχτό να υιοθετηθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο η πρόταση του Ποταμιού για τον ορισμό των μόνιμων κατοίκων που θα λάβουν την εφάπαξ επιδότηση προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.

koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί