Ερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την εκχώρηση 10.119 ακινήτων στην ΕΤΑΔ ΑΕ

Ενημέρωση για την εκχώρηση 10.119 ακινήτων του στην ΕΤΑΔ ΑΕ ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο.

«Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, είναι αναμφίβολα η πιο μαύρη σελίδα στη διακυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου. Η διοίκηση του Υπερταμείου που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και σημειώνει ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τον Ιούνιο του 2018, μεταβιβάστηκαν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ..

«Η κυβέρνηση ενήργησε ερήμην των τοπικών κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα, και προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς βρίσκεται στον αντίποδα του αφηγήματός της περί τέλους του μνημονίου με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει επαχθείς δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια», καταγγέλλει ο κ. Κουτσούκος και προσθέτει ότι από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, εκδόθηκε η εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τη μεταβίβαση των ακινήτων χωρίς να περιγράφεται η έκταση, η χρήση και να δίνονται λοιπά στοιχεία γι’ αυτά.

Ο υπουργός Οικονομικών καλείται να ενημερώσει ποια είναι τα 10.119 ακίνητα και να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα με τα πλήρη στοιχεία, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή και οι τοπικές κοινωνίες. Καλείται εξάλλου να εξηγήσει σε ποια οικονομική λογική ανταποκρίνεται η πώληση κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα και τι είδους αξιοποίηση θα γίνει από το Υπερταμείο σε πάρκα, άλση, πλατείες και εν γένει κοινόχρηστους χώρους. Παράλληλα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλείται να ενημερώσει, με ποιο σκεπτικό το Δημόσιο αποποιείται την κυριότητα κτιρίων-συμβόλων της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί