Το θέμα με τον Αρναουτάκη δεν είναι απλώς ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη

andrikakisalekos@gmail.com

Το πρόβλημα με τον νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, δεν είναι απλά ότι προέρχεται ή παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο ότι ήταν ένας από τους “αρμόδιους” υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου για το μνημόνιο. Είναι ότι στην Κρήτη εκφράζει το σύστημα του παλαιοκομματισμού, με ό,τι σημαίνει αυτό: αδιαφάνεια, πελατειακές σχέσεις, ρουσφέτια, εξαγορά συνειδήσεων, μέσω “χοντρών πακέτων” στην πλειοψηφία των μέσων, για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Είναι, με απλά λόγια, ό,τι έχει σήμερα απέναντί της η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: το σύστημα της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων.

Πώς γίνεται, λοιπόν, από τη μια να δίνει ο πρωθυπουργός τέτοιες μάχες ενάντια σε αυτό το σύστημα και από την άλλη να το στηρίζει στην Κρήτη με δηλώσεις σαν την χθεσινή από τη ΔΕΘ;

Ήρθε η ώρα να πούμε πολλά, λοιπόν, για το τι εκφράζει, εκπροσωπεί, στηρίζει, διαμορφώνει στο νησί ο κ. Αρναουτάκης και όλο το σύστημά του. Και θα ειπωθούν, με αρχή από τις επόμενες ώρες.

Άλλωστε, πώς μπορείς να σιωπήσεις βλέποντας αυτό το ανοσιούργημα να εξελίσσεται σήμερα;

Ο πρωθυπουργός που έδωσε και δίνει μάχες – μέσα από ένα Γολγοθά, που του διαμορφώνουν εδώ και 3,5 χρόνια  οι “δανειστές” αλλά και οι εδώ εκπρόσωποί τους, κυρίως αυτοί – πώς είναι δυνατό να παρουσιάζει την αναπτυξιακή προοπτική, το άλλο μοντέλο που η αριστερά χρόνια φωνάζει μόνο στα συνθήματα και τα κείμενά της, έχοντας εκπρόσωπο τον βασικό άνθρωπο του συστήματος που κατέφαγε το νησί, τον περιφερειάρχη Κρήτης και το δικό του σύστημα;

Το μεγάλο θέμα είναι, πώς είναι δυνατό να κάνεις εκκίνηση για μια νέα αναπτυξιακή πορεία παρέα με όλους εκείνους που εκφράζουν αυτό που κατέστρεψε την Κρήτη, που έστησε το κύκλωμα της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, της λαμογιάς; Αυτό που καταγγέλλει και προσπαθεί να πολεμήσει η κυβέρνηση. Και εκείνο το σύστημα κάνει τον ανταρτοπόλεμό του, με ό,τι βρόμικο μπορεί να χρησιμοποιήσει. Φυσικά και στην Κρήτη γίνεται αυτός ο ανταρτοπόλεμος, με γνωστές περιπτώσεις, από τον ΒΟΑΚ μέχρι τα μεγάλα έργα.

Είναι αυτό το σύστημα που νύχτα μέρα, μέσω των social media, κάνει τον βρόμικο πόλεμο. Για παράδειγμα, δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τότε που ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών του κ. Αρναουτάκη, και μάλιστα διορισμένος πρόσφατα, σύγκρινε την έξοδο από τα μνημόνια με την περίοδο της κατοχής!

Πώς, λοιπόν, θα καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον κόσμο που τον στήριξε και τον στηρίζει σε αυτές τις δυσκολίες, σε αυτόν τον βρόμικο πόλεμο από το παλιό σύστημα της λαμογιάς, να υποστηρίξει να ψηφίσει αυτό το τοπικό σύστημα στις περιφερειακές εκλογές;

Αν τελικά η στήριξη σε Αρναουτάκη επιβεβαιωθεί με απόφαση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα οδηγεί στην κολυμβήθρα του  Σιλωάμ και τον εξαγνισμό στη συνείδηση μέρους του κόσμου, ανθρώπους που θα έπρεπε να φύγουν από την πίσω πόρτα μαζί με το σύστημα που εκπροσωπούν, κι όχι να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης… Δεν σκέφτομαι καν το τί θα κοστίσει στους ανθρώπους της Κρήτης που ξέρουν τί σημαίνει αυτό το σύστημα.

Ακόμα κι αυτή την ώρα ελπίζω και εύχομαι ο “εξαγνισμός” να μη μας οδηγήσει σε άλλους δρόμους και στην πολιτική επιβίωση Αρναουτάκη και άλλων ακολούθων…

Καλά τα ανοίγματα, Αλέξη (κι εμείς που δεν κιοτέψαμε μπροστά σε όλο αυτόν τον πόλεμο και πιστεύουμε ότι μπορείς να αλλάξεις την Ελλάδα, μπορούμε ακόμα να σε αποκαλούμε έτσι, αφού νιώθουμε σαν έναν από εμάς), αλλά προφανώς δεν μαζεύουμε ό,τι βρεθεί στο δρόμο μας…

Από τις επόμενες ώρες αυτό θα αποδειχτεί, για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν, τί είναι αυτό που βρέθηκε στο δρόμο μας…

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης