Ιδρύεται σήμερα η “Αριάδνη Interconnection” για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού με την ονομασία “‘Αριάδνη Interconnection”, η οποία έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση και κατασκευή του μεγάλου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, ιδρύεται σήμερα, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μανούσος Μανουσάκης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του Διαχειριστή, στην 83η ΔΕΘ.

“Υπήρξαν επίπονες διαπραγματεύσεις για πάνω από ένα έτος, που τελικά κατέληξαν στο να πάρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) μια απόφαση η οποία αποδεικνύει ότι ο φορέας που έχει την τεχνογνωσία και τη χρηματοοικονομική επάρκεια να ξεκινήσει αυτό το έργο είναι ο ΑΔΜΗΕ” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση -πρόσθεσε ο κ. Μανουσάκης- ο ΑΔΜΗΕ θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια -τόνισε ο κ. Μανουσάκης- θα καλέσουμε αξιόπιστους εταίρους επενδυτές να συμμετέχουν στην εταιρεία αγοράζοντας ουσιαστικά από αυτό το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

“Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ και μέσω πλέον αυτής της εταιρείας συνεχίζει τις εργασίες και τις μελέτες για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, που τις είχε ήδη ξεκινήσει, διότι τον ενδιέφερε πάντα  από την αρχή να είναι σίγουρος ότι η ασφάλεια εφοδιασμού του συστήματος δεν θα κινδυνεύσει”, συμπλήρωσε ο κ. Μανουσάκης.

Γ. Σταθάκης: Ο ΑΔΜΗΕ επενδύει στο μέλλον της χώρας, στις μεγάλες και μικρές διασυνδέσεις

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΔΜΗΕ έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως, “ο ΑΔΜΗΕ επενδύει στο μέλλον της χώρας, στις μεγάλες και μικρές διασυνδέσεις, στην αναβάθμιση του δικτύου και στις διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για να συζητήσουμε για μια ολοκληρωμένη εφαρμογή του target model για το οποίο έχουμε δεσμευτεί ως ευρωπαϊκές χώρες”.

Πρόσθεσε δε, ότι, ο ΑΔΜΗΕ “είναι μια εταιρεία που προσδοκούμε ότι σε όρους αξίας θα διπλασιαστεί σε λίγα χρόνια από σήμερα όταν ολοκληρωθούν αυτά τα έργα, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούν οι μεγάλες αλλαγές που γίνονται στον τομέα της ενέργειας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί