Η ώρα της αλήθειας για τον χαμό του Β.Γιακουμάκη – Ένα βήμα πριν από το σκαμνί οι σπουδαστές που τον βασάνιζαν

Νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση του θρίλερ με τον θάνατο του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2015, όταν το πτώμα του βρέθηκε αποσυντεθειμένο, έπειτα από 37 μέρες εξαφάνισης. Σύμφωνα με την Espresso, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει διαχωρισμός των κατηγοριών, δηλαδή των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα.

Η υπόθεση τότε άρχισε σαν μια συνηθισμένη περίπτωση εξαφάνισης, για να ακολουθήσει ένα ντόμινο απίστευτων αποκαλύψεων για άγριο bullying και καψώνια από μια ομάδα επτά “σκληρών” Κρητικών συμφοιτητών του άτυχου 20χρονου, που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων εις βάρος του. Τριάμισι χρόνια μετά κι ενώ έχει γίνει ήδη μια δίκη για παραβάσεις καθήκοντος, η υπόθεση επανέρχεται με νέες εξελίξεις, που αναμένεται να οδηγήσουν στον άμεσο προσδιορισμό της κύριας δίκης. Στο εδώλιο θα καθίσει η παρέα των Κρητικών σπουδαστών, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων, Δημήτρης Μπούκας, ως δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Αυτή τη στιγμή, οι επτά νεαροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ’εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ’εξακολούθηση. Η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας παραμένει ως σήμερα in rem, δηλαδή δεν έχει προσωποποιηθεί. Αυτό πρόκειται να αλλάξει με το διαχωρισμό των κατηγοριών, κάτι που σημαίνει ότι οι νεαροί θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο πλημμελειοδικείο και σύντομα θα οριστεί ημερομηνία της δίκης, την οποία τόσα χρόνια περιμένουν με στωικότητα και αξιοπρέπεια οι χαροκαμένοι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το θρίλερ με τραγικό πρωταγωνιστή το παλικάρι από το Σελί Ρεθύμνου, που έμελλε να γίνει σύμβολο κατά της ενδοσχολικής βίας, άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και έγινε αφετηρία να ξεδιπλωθούν απίστευτες αποκαλύψεις για όσα φρικτά γίνονταν μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ήταν Παρασκευή και ο 20χρονος έφυγε από το δωμάτιό του στην εστία, δίχως να πάρει πορτοφόλι και κινητό. Από τότε και για 37 ολόκληρες ημέρες, η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την υπόθεση που έμελλε να συνταράξει την κοινή γνώμη. Το πρωί της 15ης Μαρτίου του 2015, η σορός του Βαγγέλη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, μέσα σε ένα λασπωμένο χωράφι με βάτα, δίπλα στον χωματόδρομο που οδηγούσε στη λίμνη Παμβώτιδα.

Πηγή: Espresso

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί