Γνωστός συγγραφέας ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο Ποτάμι

Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων τονίζει πως «το μοναδικό κόμμα που έχει μείνει πιστό στις αρχές του και την ιδεολογία του, που δεν ετεροκαθορίζεται από όσα κάνει ο Τσίπρας ή η «Δεξιά», που αρθρώνει αυθεντικά προοδευτικό λόγο, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος είναι πλέον το Ποτάμι. Είχα κατά καιρούς πολλές ενστάσεις και διαφωνίες μαζί του. Τις εξέφρασα μέσω άρθρων, συνεντεύξεων αλλά και των σόσιαλ μίντια. Αυτή τη στιγμή όμως κανείς άλλος δεν εξακολουθεί να εκφράζει την Κεντροαριστερά, το Kέντρο, τον Φιλελεύθερο Χώρο. Και νιώθω πως οφείλω να το στηρίξω. Θεωρώ επίσης πως έχει πια ωριμάσει- κυρίως μετά την άτυχη συνεργασία του με το ΚΙΝΑΛ».

«Στις επόμενες εκλογές η πόλωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία θα είναι τρομαχτική. Ο Τσίπρας θα τάξει, θα διορίσει, και –φυσικά- θα διχάσει. Αλλά και η Νέα Δημοκρατία με αιχμή του δόρατος τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό θα συνεχίσει να τραβάει τα πράγματα στα (δεξιά) άκρα και να υπόσχεται την συντριβή τω ν «μπολσεβίκων» σε μια άτυπη ρεβάνς του Μελιγαλά. Δεν είναι δυνατόν να εγκλωβίσουμε τον προοδευτικό Έλληνα ανάμεσα στις δύο αυτές συμπληγάδες. Να τον αναγκάσουμε να επιλέξει τον έναν από τους δύο μόνο και μόνο για να μην βγει ο άλλος» προσθέτει.Παράλληλα ο κ. Χειμωνάς επισημαίνει πως «κάποιοι θα μιλήσουν για «μεταγραφή». Δεν είναι έτσι. Εγώ δεν μετακινήθηκα καθόλου από τις ιδέες μου. Για μένα το Ποτάμι του σήμερα έχει αρκετά κοινά με το ΠΑΣΟΚ του 2012-την εποχή δηλαδή που είχα ενταχθεί σε αυτό. Σημαντικότερο όλων, η προοπτική, η μεγάλη ευκαιρία να εξελιχθεί σε ένα ηγετικό μοντέρνο κεντρώο/ κεντροαριστερό κόμμα».

«Δυστυχώς, εκείνη την ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ την πέταξε τελικά στα σκουπίδια. Ελπίζω πως το Ποτάμι του 2018 θα τα καταφέρει καλύτερα. Ίσως και να πρόκειται για την τελευταία ελπίδα για την επιβίωση μιας ολόκληρης ιδεολογίας, ενός πολιτικού χώρου που διαχρονικά αποτέλεσε έναν ισχυρό πυλώνα προόδου και φωτός απέναντι στην παραδοσιακή νεοελληνική συντήρηση και τον σκοταδισμό. Ούτως ή άλλως εγώ προσωπικά δεν θέλω να λογοκρίνομαι. Δεν μπορώ να λέω πράγματα που δεν πιστεύω μόνο και μόνο για να ακολουθώ την γραμμή του κόμματος στο οποίο ανήκω. Άρα, μπορώ να ενταχθώ μόνο σε ένα κόμμα που ταυτίζεται με τις απόψεις μου, που σκέφτεται σαν και μένα που εκφράζει αυτά που έχω ανάγκη να πω και να ακούσω. Και τούτη τη στιγμή το κόμμα αυτό είναι το Ποτάμι» καταλήγει.

Δείτε την ανάρτηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί