Γ. Κατρούγκαλος: Δεν αισιοδοξώ απλώς, είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνουν περικοπές

«Δεν λέω ότι αισιοδοξώ, επειδή έχω γνώση του φακέλου και της διαρθρωτικής του διάστασης, λέω ότι είμαι βέβαιος πως δεν θα γίνουν περικοπές την 1η Ιανουαρίου του 2019» στις συντάξεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο στούντιο που λειτουργεί στο περίπτερο του 93,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στους Ευγενία Χατζηγεωργίου και Θεόφιλο Σιχλετίδη.

«Δεν λέω ότι αισιοδοξώ, επειδή έχω γνώση του φακέλου και της διαρθρωτικής του διάστασης, λέω ότι είμαι βέβαιος πως δεν θα γίνουν περικοπές την 1η Ιανουαρίου του 2019» στις συντάξεις, είπε ο κ. Κατρούγκαλος,

Όπως είπε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έκανε σαφές για το θέμα των συντάξεων ότι «δεν υπάρχει ούτε δημοσιονομικός ούτε διαρθρωτικός λόγος να γίνουν περικοπές, κάτι που αντανακλά το ότι η δική μας μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν προέβλεπε περικοπές, αυτές ήρθαν έναν χρόνο αργότερα μετά τον γνωστό εκβιασμό του ΔΝΤ … Άρα, δεν πρέπει να περικοπεί η προσωπική διαφορά, δεν υπάρχει ούτε δημοσιονομικός ούτε διαρθρωτικός λόγος». Θύμισε μάλιστα ότι στο νόμο υπήρχε το άρθρο 14 περί προστασίας καταβαλλόμενων συντάξεων, το οποίο «δεν είχε ψηφιστεί από την ΝΔ, που σήμερα υποκριτικά κόπτεται».

«Ήταν τόσο παράλογος ο εκβιασμός του ΔΝΤ … είχα μιλήσει με Επίτροπο (όχι τον κ. Μοσκοβισί) που μου είχε πεί τότε “τι παράλογα πράγματα που σας ζητάει το ΔΝΤ, τι κρίμα που πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα γιατί το ζητάει η Γερμανία”… ήταν προφανές ότι αυτό που έλεγε το ΔΝΤ δεν ήταν σωστό. Κάθε φορά προέβλεπε το αντίθετο από αυτό που προβλέπαμε εμείς και οι Ευρωπαίοι», όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και μία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εμφανίζεται με τον τίτλο “Ο Κυριάκος πάει για αυτοδυναμία”, αλλά αν ανοίξει κανείς τη δημοσκόπηση, θα δει το εντυπωσιακό ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται 3% πάνω από το ποσοστό του Ιουνίου και η ΝΔ 2% κάτω από το υψηλότερο ποσοστό που είχε σημειώσει, σύμφωνα με αυτή την εταιρεία, τον Μάιο του 2017», σημείωσε σε σχέση με την αναντιστοιχία τίτλου και περιεχομένου.

«Όταν τα κάνουν για τις δικές τους δημοσκοπήσεις, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικότερη είναι η διαστροφή σε άλλα θέματα», σημείωσε. Ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του παιδιού που παρασύρθηκε από μηχανή αστυνομικού, που «καμία σχέση δεν είχε με τα επεισόδια» (έγινε 48 ώρες νωρίτερα), «κι όμως, ένα από τα προπαγανδιστικά troll της ΝΔ ήθελε να το συνδέσει».

Δεν είναι άσχετα αυτά με «την μεγάλη προσπάθεια στο Μάτι να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης … σε μία χώρα που από την εποχή του Κρέοντα ξέρουμε ότι όποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τους νεκρούς αυτοκαταστρέφεται, γιατί είναι στοιχείο της βαθύτερης ανθρώπινης ηθικής που πρέπει να έχουμε όλοι μας», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακούστε το ηχητικό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί