Επιστολή Ν. Ηγουμενίδη προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τα δυσπρόσιτα σχολεία

Η επιστολή του βουλευτή του Ν. Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τα δυσπρόσιτα σχολεία:

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγες ημέρες, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από το Ηράκλειο με «ενημέρωσαν» για μια «είδηση» που κυκλοφορεί, πως δήθεν εκδόθηκε εκ νέου υπουργική απόφαση για το ζήτημα των δυσπρόσιτων σχολείων – και μάλιστα πως αποφασίστηκε ότι τα σχολεία της κατηγορίας Γ θα ανήκουν στα δυσπρόσιτα.

Ωστόσο, όσο κι αν επίσημα αναζήτησα στη «διαύγεια» την υπουργική απόφαση –  εγώ και οι συνεργάτες μου – δεν βρήκαμε τίποτα.

Όσοι διαδίδουν τέτοιες φήμες φυσικά δεν βοηθούν στην αναζήτηση της πραγματικής αλήθειας ή στην αμερόληπτη και δίκαιη επανεξέταση ενός τόσο ευαίσθητου θέματος.

Όπως επίσης δεν βοηθούν και όσα παραπλανητικά γράφονται στον Τύπο -για δήθεν συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου- που στόχο έχουν να επηρεάσουν μια τυχόν νέα απόφαση.

Γνωρίζω καλά ότι τέτοιες τακτικές είναι έξω από το Υπουργείο και στις οποίες η κοινωνία έχει από καιρό γυρίσει την πλάτη.

Γνωρίζω επίσης καλά ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα, μέσω της αδιάβλητης και επιστημονικά έγκυρης οδού – σε συνεργασία με τις εύστοχες παρατηρήσεις από τις εκπαιδευτικές κοινότητες.

Επιτρέψτε μου να προτείνω το Υπουργείο άμεσα με ανακοίνωση του να αποκαταστήσει τα όσα πραγματικά ισχύουν. Τόσο για την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης του Αυγούστου, όσο και για τα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία σχολεία -πραγματικά δυσπρόσιτα- εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, παράλληλα, ότι όλες οι επιστολές από τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς του Ηρακλείου που έχω λάβει,  καθώς και όλες οι πληροφορίες που δέχτηκα -και άκουσα με πολύ προσοχή- από εκπαιδευτικούς φορείς και συλλόγους που με επισκέφτηκαν για το θέμα αυτό στο πολιτικό μου γραφείο, βρίσκονται ήδη στο Υπουργικό σας γραφείο.

Είμαι βέβαιος πως αντιμετωπίζετε το θέμα εσείς και οι συνεργάτες σας με την ευαισθησία και την σοβαρότητα που σας διακρίνει.

 

Άλλωστε  τα δείγματα γραφής  – όπως τα σχολικά βιβλία που ήδη βρίσκονται στη θέση τους για τη νέα χρονιά– αυτό μαρτυρούν.

Οι μαθητές και οι γονείς στα σχολεία της Μεσαράς, όπως Κρότος, Αντισκάρι, Άγ. Κύριλλος, Καμάρες και Βορίζια,  χρειάζονται πριν απ’ όλα την αλήθεια.

Με εκτίμηση και ευχές για μια πραγματικά Καλή Σχολική Χρονιά,

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί