Επαγγελματική νίκη της Εθνικής στην Εσθονία (βίντεο)

«Με το δεξί» μπήκε η εθνική στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League, καθώς με γκολ του Φορτούνη στο 14ο λεπτό, επικράτησε 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της 3ης κατηγορίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε καλή εικόνα στο α΄ ημίχρονο, αλλά πιέστηκε στο β΄ μέρος και δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη. Επόμενο ματς για την ελληνική ομάδα, την Τρίτη (11/9, 21:45) στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία.

Ο Μίκαελ Σκίμπε χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Βασίλη Μπάρκα, στο αριστερό άκρο τον Μπάμπη Λυκογιάννη, τους Μπουχαλάκη-Κουρμπέλη ως αμυντικά χαφ και μπροστά τους τρία «δεκάρια» (Φορτούνης, Πέλκας, Μάνταλος), φανερώνοντας διάθεση να μεταφέρει εξ αρχής το παιχνίδι προς τα αντίπαλα καρέ.

Αυτό πράγματι συνέβη, αφού άλλωστε οι Εσθονοί κατέβηκαν με ιδιαίτερα αμυντικογενή διάταξη, και θα μπορούσε να αποφέρει καρπούς μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Μάνταλο, αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε σε κόρνερ ο Ακσάλου.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 10΄, με το σουτ του Λουτς μέσα από την περιοχή να περνάει λίγο άουτ, αλλά στο 14΄ η εθνική άνοιξε το σκορ με διαγώνιο πλασέ του Φορτούνη, μετά από σέντρα του Τοροσίδη και ωραία κεφαλιά-πάσα του Μήτρογλου.

Η ελληνική ομάδα συνέχισε να ελέγχει το ματς, αν και χρειάστηκε μία καλή επέμβαση του Μπάρκα σε μακρινό σουτ του Βασίλιεφ (25΄) για να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 40΄ η εθνική πλησίασε το 0-2, αλλά μετά από φάουλ του Φορτούνη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απρόοπτο για την εθνική, καθώς ο Μήτρογλου «γύρισε» το πόδι του και αντικαταστάθηκε από τον Μπακασέτα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για κάποιο διάστημα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν «καθαρή» φάση, ενώ η «γαλανόλευκη» απείλησε στο 66΄ με σουτ του Πέλκα που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 71΄, μετά από χαμηλή σέντρα του Ογιάμαα, ο Λουτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 81΄ ο Ακσάλου εξουδετέρωσε δυνατό σουτ του Φορτούνη. Στα τελευταία λεπτά η εθνική διαχειρίστηκε το ματς και κράτησε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ενώ στο 91΄ ο Φορτούνης έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ακσάλου.

Διαιτητής: Σερντάρ Γκοζουμπουγιούκ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Μετς, Μπαράνοφ

Οι συνθέσεις:

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Πικ, Μετς, Βίχμαν, Μπαράνοφ, Καμς, Λουτς (85΄ Πούρι), Βασίλιεφ, Ντμιτρίγεφ, Ογιάμαα (79΄ Ταμ), Ανιερ (63΄ Ζενιόφ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (78΄ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (90΄+ Κουλούρης), Μάνταλος, Μήτρογλου (50΄ Μπακασέτας)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί