Μιλάει σωστά ο Άδωνις!

Του Άγγελου Τσέκερη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι όπως το ελληνικό κράτος έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους δανειστές κούρεμα του χρέους, έτσι έχει δικαίωμα να ζητήσει και η Νέα Δημοκρατία από την τράπεζα.

Είναι μια λογική πρόταση. Υποθέτουμε ότι θα προχωρήσει ως εξής: Η τράπεζα θα πάει στην Πειραιώς και θα αναλάβει το λογιστήριο του κόμματος. Θα απολύσει τους μισούς υπαλλήλους. Θα κατεβάσει τους μισθούς των άλλων μισών στα 350 ευρώ, “για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας”. Θα δεσμεύσει με δώδεκα συνεχείς περικοπές τους μισθούς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος αφήνοντάς τους ένα 500άρικο. Θα επιβάλει περικοπές σε όλα τα ποσά που ξοδεύονται για έντυπα και διαφήμιση. Θα βάλει ένα γερό χαράτσι στα μέλη και στους ψηφοφόρους του κόμματος. Θα τους μετακομίσει σε ένα τεσσάρι στο Μενίδι. Τα στελέχη της Ν.Δ. θα λένε ότι το κόμμα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του, όλα τα μέλη τα φάγανε, ότι “εγώ κάνω τις περικοπές, όχι η τρόικα”, κι όταν η εσωτερική υποτίμηση θα έχει χτυπήσει πάτο, θα συζητήσουν για την ελάφρυνση του χρέους.

Σοβαρευτείτε (Άδωνι, όχι εσύ..). Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 50 δισ. ευρώ. Για να μπορείτε εσείς να βάζετε φέσια. Για να παίρνετε δάνεια με εγγύηση μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Για να αθωώνετε με τροπολογίες τους τραπεζίτες που σας τα δώσανε. Για να μην πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, την ώρα που εκφωνείτε λόγους για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αριστεία και καταγγέλλετε τους κρατικοδίαιτους τζαμπατζήδες.

Α, και εσείς που ξέρετε από αυτά: πώς θα στεκόταν στην ελεύθερη αγορά ένα μαγαζί που έχει «κανόνια» 120 εκατ. ευρώ; Και θέλει να αναλάβει και τη διακυβέρνηση της χώρας;

πηγή: Αυγή

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης