Κρήτη: Μια ακόμη… τρίδυμη επιτυχία στις Πανελλήνιες !

Η Ρεβέκκα, η Ελεάννα και η Βιβή Μαυριγιαννάκη είναι τρίδυμα κορίτσια από τα Χανιά που κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους στις πανελλήνιες εξετάσεις και πλέον ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους και να απολαύσουν την φοιτητική ζωή!

Οι όμορφες τρίδυμες, πρώην μαθήτριες του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, μίλησαν στα «Χ.ν.» για την εμπειρία του να δίνουν όλες μαζί εξετάσεις ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε διάφορα ευτράπελα που τους έχουν συμβεί στην σχολική ζωή! «Ήταν αρκετά δύσκολο, να δίνουμε όλοι μαζί εξετάσεις» συμφώνησαν τα κορίτσια ενώ όπως ανέφερε η Ρεβέκκα «η καθεμία είχε το δικό της άγχος. Είχαμε άλλα μαθήματα, άλλη πίεση όμως η καθεμία στήριζε την άλλη. Εμψυχώναμε και ηρεμούσαμε η μια την άλλη».

Τα τρία κορίτσια αν και έχουν άριστη και στενή σχέση μεταξύ τους, δεν συμβάδισαν σε όλες τις επιλογές τους στην σχολική ζωή.
«Εγώ είχα επιλέξει το 4ο επιστημονικό πεδίο Πέρασα στην πρώτη επιλογή μου στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» ανέφερε η Ρεβέκκα και στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένη επεσήμανε πως «πιστεύω πως είναι ένα αρκετά αξιόλογο αποτέλεσμα με την προσπάθεια που είχα καταβάλει».

Την εισαγωγή της σε Σχολή με το ίδιο αντικείμενο με τη Ρεβέκκα αλλά σε… γειτονική πόλη κατάφερε να εξασφαλίσει η Βιβή. «Κατάφερα να εισαχθώ στην σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά στην Καβάλα» μας είπε η Βιβή. «Είχα επιλέξει το ίδιο επιστημονικό πεδίο με την Ρεβέκκα». Στη Θεσσαλονίκη θα σπουδάσει και η Ελεάννα η οποία κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. «Η αλήθεια είναι ότι αποφάσισα ότι θέλω να σπουδάσω Ιατρική πέρυσι. Δεν ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος η Ιατρική. Το αποφάσισα όταν ξεκίνησα την προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο αλλά τα κατάφερα. Ήταν ευχάριστο για εμένα ότι έδιναν και οι αδερφές μου πανελλήνιες γιατί μπορούσαν να με κατανοήσουν».

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των κοριτσιών όπως συμφώνησαν και οι τρεις ήταν το ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, η στήριξη από τους γονείς τους και φυσικά η στήριξη που είχαν μεταξύ τους. Όσον αφορά για το αν θα αποχωριστούν έως φοιτήτριες, η Ρεβέκκα και η Ελεάννα ήδη έχουν νοικιάσει σπίτι στο οποίο θα συγκατοικήσουν στην Θεσσαλονίκη ενώ η Βιβή ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να επιτύχει την μεταγραφή της στην συμπρωτεύουσα.

Φυσικά, στην κοινή τους σχολική ζωή δεν παρέλειψαν και τα διάφορα ευτράπελα! Όπως εξομολογήθηκαν οι 18χρονες αρκετές φορές έχει γίνει… διαμοιρασμός στις απουσίες, ενώ μια φορά είχαν μπερδευτεί και οι βαθμοί τους!
Τέλος, τα τρία κορίτσια δεν παρέλειψαν να δώσουν τη συμβουλή τους στα παιδιά που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους στις εξετάσεις τονίζοντας ότι «δεν τελειώνει τίποτα με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σημασία έχει αν θέλουν κάτι πολύ να προσπαθήσουν και δεύτερη και τρίτη φορά μέχρι να τα καταφέρουν».

haniotika-nea.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί