Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή και της 2ης μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού

Σε κλίμα έκδηλης ικανοποίησης, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, υπεγράφη στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. η σύμβαση επέκτασης την μονάδας αφαλάτωσης του Αλμυρού, με την κατασκευή και 2ης μονάδας.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομών του Δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού μαζί με τα δίκτυα 3.000.000 ευρώ περίπου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο δίνει τη λύση σε ολόκληρο τον πρώην Δήμο Γαζίου, στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη, αυτό της λειψυδρίας.

Η επέκταση της υπάρχουσας μονάδας αφαλάτωσης που λειτουργεί από το 2014, θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία SYCHEM και στη σύμβαση προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση νέας μονάδας δυναμικότητας 3.000 κυβικών ανά ημέρα (με δυνατότητα αύξησης) καθώς και η 5ετής λειτουργία της μονάδας. Το σύνολο των δυο μονάδων, θα έχει δυναμικότητα 6.000 περίπου κυβικών μέτρων και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Δήμου Μαλεβιζίου με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας ακόμα και μέσα στην θερινή τουριστική περίοδο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα έργα υποδομής και δικτύων που ήδη κατασκευάζονται, θα μπορούν να καλύψουν την εύκολη μελλοντική επέκταση της μονάδας μέχρι και για 15.000 κυβικά / ημέρα, με απλή προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού. Η δε ανάδοχος εταιρεία, θα συντηρεί και θα λειτουργεί την μονάδα με σταθερή τιμή για 5 έτη στα 0,16 € / m3 και με δεσμευτική κατανάλωση ενεργείας στην 1 kwh / m3, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να εξετάσει ακόμα και την μείωση της τιμής χρέωσης προς τους δημότες. Γι’ αυτό και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης έδωσε σήμερα εντολή διερεύνησης αυτής της δυνατότητας, με στόχο να υπάρξει μείωση με την λειτουργία και της νέας μονάδας, η οποία αναμένεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2019. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι θα αποτελεί και το μεγαλύτερο εγκατεστημένο συγκρότημα αφαλάτωσης με σκοπό την ύδρευση στην Ελλάδα και το σημαντικότερο έργο του νόμου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Με τη νέα μονάδα, καλύπτονται εκτός από το Γάζι και τη Ροδιά, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, η Λυγαριά και η Αγία Πελαγία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Υπογράψαμε σήμερα μια από τις σημαντικότερες συμβάσεις στο Δήμο Μαλεβιζίου. Αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, αυτό της λειψυδρίας, εξασφαλίζοντας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου, αυτό του πόσιμου νερού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Φ. Σαββάκη, τον Αντιπρόεδρο Γ. Ντουλάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τον Δ/ντη Γ. Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για αυτό το αποτέλεσμα, ενώ θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματέα κ. Ε. Φωτονιάτα και τον γενικό  Δ/ντη του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ν. Μαμαλούκα για την συμβολή τους στο σημαντικό αυτό έργο».

Το παρών στην υπογραφή της σύμβασης, εκτός από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου έδωσαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκης, ο Αντιπρόεδρος Γ. Ντουλάκης, ο Δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Κουγιουμουτζάκης, ο Αντιδήμαρχος Α. Σαλούστρος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Δ. Λυδάκης (Καρίκης), η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Α. Φραντζεσκάκη, καθώς και στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και της αναδόχου εταιρείας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί