Νέο ΔΣ στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τακτική απολογιστική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Κατά την έναρξη των εργασιών, η Πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ελένη Μαράκη, παρουσιάζοντας τον Απολογισμό, μίλησε για τις δράσεις του Ινστιτούτου στη χρονιά που πέρασε, καθώς επίσης αναφέρθηκε αδρομερώς στην πορεία του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Υπενθύμισε το όραμα που οδήγησε στη σύστασή του, τις κύριες καταστατικές επιδιώξεις, την πλούσια συγκομιδή των συνεδριακών, ερευνητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, την ευρεία ενεργοποίηση στελεχών και θεσμών από την εκπαίδευση, την ακαδημαϊκή έρευνα, την αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό, τη μεγάλη προβολή και αποδοχή στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα, μέχρι το εξωτερικό. Ακολούθησε διεξοδική παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού από τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Μανόλη Μηλάκη.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, ακολούθησαν τοποθετήσεις και αναφορές από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλα μέλη του Ινστιτούτου, τα οποία μίλησαν για τους στόχους και τα επιτεύγματα του Ινστιτούτου στην τετραετία που πέρασε, καθώς επίσης για τη δυναμική και την προοπτική του στο μέλλον. Πολλοί επισήμαναν ότι, μετά από μια γόνιμη τετραετή πορεία, είναι επιβεβλημένο το άνοιγμα του Ινστιτούτου στην ευρύτερη κοινωνία, με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των ερευνητικών εμπειριών, θεωρητικών προτάσεων και συμπερασμάτων που αναδεικνύονται μέσα από τις δράσεις του, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου.

Μετά την έγκριση του Απολογισμού και τη γενική συζήτηση, ακολούθησαν οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Από τη διαδικασία εκλέχτηκαν:

 

Α. Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

  1. Μαράκη Ελένη του Παντελή
  2. Μπελαδάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη
  3. Ντρουμπογιάννης Χρήστος του Σταύρου
  4. Στριλιγκάς Γεώργιος του Εμμανουήλ
  5. Τζωρτζάκης Ιωάννης του Αντωνίου
  6. Αρβανίτης Χριστόφορος του Ελευθερίου
  7. Ψαλτάκη Ευγενία του Ευαγγέλου.

Β. Για την Ελεγκτική Επιτροπή:

  1. Γιαμαλάκης Γρηγόρης του Εμμανουήλ
  2. Βαρδιάμπαση Τερψιχόρη του Χαραλάμπους
  3. Σκουλά Ειρήνη του Νικολάου.

Κατόπιν πρόσκλησης της κ. Ελένης Μαράκη, η οποία πλειοψήφησε στις αρχαιρεσίες, τα εκλεγέντα μέλη συνεδρίασαν, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στα γραφεία του Ινστιτούτου, για τη συγκρότηση των νέων οργάνων διοίκησης, τα οποία διαμορφώθηκαν ως εξής:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο:

  1. Πρόεδρος: Μαράκη Ελένη του Παντελή, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  2. Αντιπρόεδρος: Μπελαδάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, Διευθυντής 17ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου.
  3. Γενικός Γραμματέας: Στριλιγκάς Γεώργιος του Εμμανουήλ, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων.
  4. Ταμίας: Ντρουμπογιάννης Χρήστος του Σταύρου, Διευθυντής 45ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου.
  5. Γραμματέας Εκδόσεων, Βιβλιοθήκης και Έντυπου Υλικού: Αρβανίτης Χριστόφορος του Ελευθερίου, Επίκουρος Καθηγητής Π.Α.Ε.Α.Κ.
  6. Γραμματέας Οργανωτικού, Ηλεκτρονικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας: Τζωρτζάκης Ιωάννης του Αντωνίου, Σχολικός Σύμβουλος Μηχανικών.
  7. Γραμματέας Καινοτόμων Προγραμμάτων, Διεθνών Συμπράξεων και Ανταλλαγών: Ψαλτάκη Ευγενία του Ευαγγέλου, Νηπιαγωγός, Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Β. Ελεγκτική Επιτροπή:

  1. Πρόεδρος: Γιαμαλάκης Γρηγόρης του Εμμανουήλ, Διευθυντής Δημ. Σχολείου Αγ. Δέκα.
  2. Αντιπρόεδρος: Βαρδιάμπαση Τερψιχόρη του Χαραλάμπους, Διευθύντρια 6ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου
  3. Γραμματέας: Σκουλά Ειρήνη του Νικολάου, Υποδιευθύντρια Δημ. Σχολείου Γουρνών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί