Ηράκλειο: Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν οι τρεις από τους έξι για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στον ανακριτή Ηρακλείου οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι έξι άνδρες που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, το οποίο εξαρθρώθηκε πριν από λίγες μέρες, για να απολογηθούν.

Δείτε: Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών θησαύριζε μέσω της Κρήτης και με offshore- Μέχρι 5.000 ευρώ το “κεφάλι”!

Ηράκλειο: Η ώρα των απολογιών για το διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Το οργανωμένο κύκλωμα δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από την Αίγυπτο προς την χώρα μας και από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αποδόμηση του κυκλώματος είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και πολύμηνης  έρευνας του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας για κάθε παράτυπο μετανάστη τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν ως αμοιβή ποσό από 3.500 ως 5.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς και τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν κάθε κατηγορία, ωστόσο τρεις εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν τον δρόμο της φυλακής.

Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί