Στο πλευρό των εργαζομένων της “COSCO” οι οικοδόμοι Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της “COSCO” και την απεργία τους στις 7-9-18.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της “COSCO” και την απεργία τους στις 7-9-18, όπου η εταιρία μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η εταιρία παρά την αύξηση που καταγράφει, αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με τη στήριξη της κυβέρνησης φτιάχνει Σωματείο-σφραγίδα με διαδικασίες εξπρές, για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Τους ανησυχούν οι οργανωμένοι αγώνες του σωματείου, που μαζί με τους εργαζόμενους παλεύουν για την υπογραφή της ΣΣΕ. Θέλουν την εργατική τάξη σκυμμένη για να σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της ανενόχλητοι.

Ό,τι κέρδισαν εργαζόμενοι στις προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια τα κατάφεραν μαζί με το Σωματείο τους και τη στήριξη και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Κανένας εργάτης μόνος του.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου και τις διεκδικήσεις, για:

  • υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις,
  • 6μελή πόστα λιμενεργατών,
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,
  • σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια,
  • πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί