Η Αριστερή Παρέμβαση- Συσπείρωση εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση

Η Αριστερή Παρέμβαση- Συσπείρωση εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΑ «ΛΑΘΗ» ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Στη βιασύνη του το Υπουργείο σήμερα 5/9 να ανακοινώσει τις πρώτες προσλήψεις  αναπληρωτών (Δευτεροβάθμιας γενικής αγωγής) «ξέχασε» να συμπεριλάβει το Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και κενά άλλων περιοχών, όπως  Α.Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Χίου, Οινουσσών, Ψαρών, Ρέθυμνου (ειδική) κ.α.  Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των αναπληρωτών τόσο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου και όσο και στην Περιφερειακή, το Υπουργείο διόρθωσε το «λάθος» του ανακοινοποιώντας τους πίνακες συνολικά το απόγευμα.

Στο  ναρκοθετημένο περιβάλλον της χρόνιας αδιοριστίας, των τεράστιων κενών στα σχολεία και με την αγανάκτηση των αναπληρωτών, αλλά και της κοινωνίας να έχει χτυπήσει «κόκκινο», το Υπουργείο προσπάθησε προφανώς να καλύψει την  πολιτική  ευθύνη του για την έλλειψη μόνιμων διορισμών και φέτος  με την εγκαιρότερη πρόσληψη της πρώτης φάσης αναπληρωτών και ….την πάτησε!   Η πολιτική ευθύνη όμως είναι ακέραια δική του και πρέπει να την αναγνωρίσει, ώστε να μην πληρώσουν οι αναπληρωτές τα δικά του λάθη.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1)Οι πράξεις ανάληψης υπηρεσίας να έχουν σημερινή ημερομηνία (5/9), ώστε να μη χαθεί ούτε το ημερομίσθιο, ούτε η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Αρκετές θυσίες έχουν κάνει μέχρι τώρα…Φτάνει πια!!!

2)Για τους  αναπληρωτές που έκαναν ήδη ανάληψη υπηρεσίας με βάση τους πρώτους πίνακες σε άλλες περιοχές από αυτές που προσλήφθηκαν μετά την κοινοποίηση των νέων πινάκων, να σταλούν υπηρεσιακά τα χαρτιά τους, ώστε να μην υποστούν νέο οικονομικό κόστος και ταλαιπωρία.

3) Πλήρη αποζημίωση των εκπαιδευτικών που μετακινήθηκαν εξαιτίας της ακύρωσης της πρώτης φάσης των προσλήψεων στη Δ. Ε.  Να τρέξει άμεσα η β΄φάση ,ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να προσληφθούν οι αναπληρωτές που ακυρώθηκε η πρόσληψη τους από το λάθος του υπουργείου. 

 

4)Να στελεχωθούν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας με το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό που έχουν απόλυτη ανάγκη -αφού έχουν αποψιλωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αδιοριστίας και των περικοπών-, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες και να αποφεύγονται «λάθη»…βιασύνης…κ.ά.

  Συνάδελφοι, είναι φανερό ότι η εικόνα ομαλής έναρξης των σχολείων χωρίς κενά που προσπαθεί να πλασάρει η κυβέρνηση στο βωμό των προεκλογικών εντυπώσεων είναι ψεύτικη. Εξάλλου και οι προσλήψεις που έγιναν στη Δ.Ε καλύπτουν περ. μόνο το 50% των κενών που έχουν απομείνει…( μετά και από το πογκρόμ των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, τμημάτων, ολιγομελών, τομέων και ειδικοτήτων, υπεύθυνων εργαστηρίων, κ.α…)

Ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουν τα σχολεία ομαλά και να τελειώσει η «Οδύσσεια» των αναπληρωτών  είναι η αύξηση των δαπανών και η κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα της ελαστικής εργασίας που επιβάλλουν Ε.Ε, ΟΟΣΑ, κυβέρνηση, κεφάλαιο. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπ. με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και της κοινωνίας.   

  ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!!!!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί