Η αποτίμηση μιας τεράστιας κατατροφής από ψηλά: Κινέττα – Γεράνεια Όρη έναν μήνα μετά τη φονική φωτιά (Βίντεο)

Την εικόνα της μεγάλης καταστροφής που άφησε πίσω της στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας και στα Γεράνεια Όρη η φωτιά του περασμένου Ιουλίου αποτυπώνει από ψηλά βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, με λήψεις που έγιναν έναν μήνα μετά την πύρινη λαίλαπα.

Το βίντεο, από drone σε παραγωγή της ομάδας «Up Drones», ανέβηκε στο youtube.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στη θέση Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στις 12:03 το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου, λίγες ώρες πριν τη φονική φωτιά στο Μάτι. Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου και ελέχθηκε πλήρως το απόγευμα της επομένης.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε δεν επιτρέπει στους κατοίκους αρκετών περιοχών της Κινέττας και του Πανοράματος Κινέττας να μείνουν στα σπίτια τους, ακόμη και αν αυτά δεν καταστράφηκαν στη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Με βάση δορυφορικές εκτιμήσεις, η καμμένη έκταση καλύπτει πάνω από 56.000 στρέμματα. Καταστράφηκε μέρος της περιοχής Natura 2000 Τόπος Κοινοτικής Σημασίας με κωδικό GR2530005 «Όρη Γεράνεια» και του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Περιοχή Γερανείων Δήμου Μεγάρων».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί