ΗΠΑ: Ένα παιδί νεκρό από την τροπική καταιγίδα «Γκόρντον»

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω της τροπικής καταιγίδας «Γκόρντον», που έφθασε το βράδυ της Τρίτης στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

Η καταιγίδα έπληξε την περιοχή κοντά στα σύνορα των πολιτειών Αλαμπάμα και Μισισίπι, που έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παραμένει σε ισχύ η προειδοποίηση για τυφώνα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στην πόλη της Νέας Ορλεάνης, στην πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία είχε καταστραφεί το 2005 από τον τυφώνα Κατρίνα.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ένα παιδί σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου σε ένα τροχόσπιτο στην Πενσακόλα της Φλόριντα. Περίπου 24.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό στην Αλαμπάμα, τη Φλόριντα και τον Μισισιπή, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η τροπική καταιγίδα «Γκόρντον» σχηματίστηκε τη Δευτέρα, νότια της Φλόριντα κοντά στο αρχιπέλαγος των Κις. Η καταιγίδα κινείται προς τα βορειοδυτικά με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα κατά μέσο όρο.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WLOX, ο σερίφης της κομητείας Χάρισον του Μισισιπή Τρόι Πίτερσον κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 19:00 της Τρίτης (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης) ως τις 07:00 της Τετάρτης (τοπική ώρα).

ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί