Για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Μητσοτάκης

Του Πέτρου Κατσάκου

Ήταν να μην ψοφήσει ο “δράκος” που θα κατάπινε τις συντάξεις και θα έστελνε στην επαιτεία τους συνταξιούχους. Ήταν να μη στραβώσει η αντιπολιτευτική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε ποντάρει τα ρέστα του στο καταστροφολογικό αφήγημα των πετσοκομμένων συντάξεων. Ήταν να μην καεί το μνημονιακό αυτό αγκάθι. Ήταν να μην ξεμείνει από φόβο και τρόμο το μαγαζί στην Πειραιώς και μέχρι να στηθεί το επόμενο “θρίλερ” θα πορευτούμε με την “παροχολογία”, τους “μποναμάδες” και τα “δώρα” με τα οποία θα μας βομβαρδίζει καθημερινά ο επικοινωνιακός βραχίονας της Ν.Δ. Αφού δεν τους βγήκαν οι περικοπές θα δοκιμάσουν την τύχη τους με τους “μποναμάδες”. Με λίγα λόγια, στο εξής ό,τι η κυβέρνηση θα επιστρέφει στις δυνάμεις της κοινωνίας και της εργασίας που γονάτισαν στα χρόνια των Μνημονίων θα βαφτίζεται “παροχή”, “μποναμάς” και “προεκλογικό δώρο”.

Χωρίς δεύτερη σκέψη για το ακροατήριο. Χωρίς αιδώ και δίχως τσίπα γι’ αυτούς που τόσα χρόνια υπέφεραν περιμένοντας την αρχή της αποκατάστασης των αδικιών και της αναγνώρισης των θυσιών. Όλα σε ένα αντιπολιτευτικό τσουβάλι από αυτούς που πετσόκοψαν, που τσάκισαν και ισοπέδωσαν τον κόσμο της εργασίας πανηγυρίζοντας μάλιστα -όπως στην περίπτωση του ακροδεξιού αντιπροέδρου της Ν.Δ.- για κάθε βιοτική υποτίμηση των οικονομικά ασθενέστερων.

Όλα θυσία στο αντιπολιτευτικό μένος αυτών που μας οδήγησαν στην εργασιακή ζούγκλα και σήμερα θεωρούν την επιστροφή στην κανονικότητα ως “μποναμά”. Είναι που δεν μπορούν να χωνέψουν πως η παρένθεση ήταν τόσο μεγάλη ώστε χώρεσε τελικά όλα όσα απεύχονταν. Είναι που δεν μπορούν να παραδεχθούν τις τόσες και τόσες διαψεύσεις τους. Είναι που δεν μπορούν να παραδεχθούν τη συστηματική αστοχία των καταστροφικών τους προβλέψεων που διαψεύστηκαν η μία μετά την άλλη αφήνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη γωνία ενός θλιβερού υπονομευτικού κάδρου στον άχαρο ρόλο του πολιτικού τρωκτικού που πασχίζει να ροκανίσει απαξιωτικά ό,τι η κυβέρνηση “επιστρέφει” σε αυτούς που το δικαιούνται.

Με συμμάχους τα φιλικά του ΜΜΕ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αφού δεν κατάφερε να νουθετήσει τους εκπροσώπους των δανειστών ώστε να επιβάλουν πάση θυσία την περικοπή των συντάξεων, δεν διστάζει πλέον να επιδείξει το αντικοινωνικό του πρόσωπο με τον ίδιο κυνισμό που καταψήφιζε το “κοινωνικό μέρισμα” στη Βουλή. Τουλάχιστον μας υπενθυμίζει ποιος πραγματικά είναι.

 

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί